back to top
2024. május 02. 09:11
KezdőlapSupersportMiután két Moto2-es csapat is megvált tőle, Lorenzo Dalla Porta úgy döntött,...

Miután két Moto2-es csapat is megvált tőle, Lorenzo Dalla Porta úgy döntött, bajnokságot vált

2019-es Moto3-as világbajnok, Lorenzo Dalla Porta elhagyja a GP-paddockot, és a Supersport-világbajnokságban próbál szerencsét.

Kedden délben az Evan Bros Yamaha csapat bejelentette, hogy Andrea Mantovanival békés úton megegyeztek a szerződésbontásról. A július utolsó hétvégéjétől kezdve egy másik olasz pilótája lesz a Yamaha R6-osnak, aki nem más, mint Lorenzo Dalla Porta.

Dalla Porta 2019-ben négy győzelemmel és összesen 11 dobogós helyezéssel nyerte meg a Moto3-as világbajnokságot a Leopard Hondával, majd 2020-ban a Moto2-es géposztályba váltott az Italtrans Racing csapatához. Enea Bastianini csapattársa volt akkor, aki abban a szezonban világbajnok lett.

Mindössze öt futam után csapata szerződést bontott a korábbi Moto3-as világbajnokkal

A fiatal olasz azonban nehezen viselte a Kalexre való váltást, 2021-ben pedig vállproblémákkal is küzdött, amelynek végül műtét lett a vége. Az első három Moto2-es évében nem végzett a 27., 27. és 22. helynél előrébb az összesítésben. A 2023-as évre át kellett adni helyét az Italtransnál honfitársának, Dennis Foggiának, de a Pertamina Mandalika SAG-nál talált ülést, eredeti megállapodás szerint két évre.

A 26 éves olasz szerződését azonban május elején, mindössze öt futam után felbontották. Ezt követően az ex-Moto3-as világbajnok a Forward színeiben érkezett Mugellóba és a Sachsenringre beugróként. Az eredetileg tervezett harmadik, asseni nagydíj előtt azonban egy hónapon belül másodszor is menesztették Dalla Portát, aki ebben a szezonban még nem szerzett pontot.

Korábbi csapattársa mellett kapott lehetőséget Dalla Porta, akivel idő előtt szerződést bontottak

Végül a Supersport-világbajnokság hátralévő szezonjára megállapodott az Evan Bros csapattal.

„Boldog vagyok, hogy megkaptam ezt a lehetőséget, az Evan Bros az egyik legjobb csapat ebben a kategóriában” ─ mondta Dalla Porta.

„Mindent meg akarok tenni, hogy olyan eredményeket érjek el, amilyeneket a csapat és én is megérdemlek. A projekt jó, keményen kell dolgoznunk, hogy gyorsan fejlődjünk.”

Fabio Evangelista csapatfőnök így nyilatkozott: „Nagyon boldog vagyok, hogy Lorenzót a csapatunkban üdvözölhetem. Az első feladat az, hogy segítsünk neki alkalmazkodni a kategóriához és a gumikhoz, majd lépésről lépésre javulni, azzal a céllal, hogy nagyszerű eredményeket érjünk el. A csapat, mint mindig, most is készen áll arra, hogy keményen dolgozzon, hogy a szezon második felében főszereplő legyen.”