back to top
2024. május 06. 04:05
KezdőlapMoto2Aoyama meg van róla győződve, hogy versenyzője a kezdeti nehézségek ellenére idén...

Aoyama meg van róla győződve, hogy versenyzője a kezdeti nehézségek ellenére idén még világbajnok lehet

Hiroshi Aoyama, az Idemitsu Honda Team Asia csapatfőnöke kritikus pillantást vetett versenyzői eddig nyújtott teljesítményére, de meggyőződése, hogy Ai Ogura okozhat még meglepetéseket idén.

Az elvárások magasak voltak. A Moto2-es és Moto3-as géposztályokban szereplő csapat az idei szezonban eddig nem tudott megfelelni a saját elvárásainak. Az Idemitsu Honda Team Asia csapatfőnöke, Hiroshi Aoyama elmondta, hogyan vélekedik a szezon első felét illetően.

Mélyen tisztelte ősi riválisát a japánok utolsó világbajnoka, aki történelmi győzelmet aratott

„Ai Ogura a legjobb versenyzőnk, de miután a szezon kezdete előtt egy motokrossz edzésen megsérült a keze, kihagyta a szezon kezdetét, majd amikor Argentínában megpróbált visszatérni, messze nem volt jó fizikai állapotban.”

„Ogura akkor tényleg kicsit bizonytalan volt, de Assenben, a nyári szünet előtti utolsó versenyen alig maradt el a győzelemtől. Második versenyzőnk, Somkiat Chantra pedig javult, különösen az állandóság tekintetében, ami az előző szezonban gondot jelentett neki. Mindeközben mindig arra törekszik, hogy az első ötbe kerüljön.”

„Meggyőződésem azonban, hogy Ai Ogura még ebben a szezonban világbajnok lehet. 12 verseny van hátra, beleértve a teljes ázsiai etapot, ahol a versenyzőink erősek voltak az elmúlt szezonban. A 2023-as év még mindig egy nagyszerű szezon lehet számunkra.”

Aoyama azonban azzal is tisztában van, hogy az idei szezonban eddig mindkét csapat elmaradt a várakozásoktól.

„Persze, egyértelműen többet reméltünk. Mind a Moto2-ben, mind a Moto3-ban. Tisztában vagyunk azzal, hogy a Moto3-ban szereplő fiatal versenyzőinknek, Taiyo Furusatónak és Mario Ajinak még időre van szüksége. Különösen a szezon elején egy kicsit túlterheltek voltak, de fejlődtek. Néha nehéz ezt észrevenni, amikor mind a sebesség, mind az idők javulnak, de az eredmények nem.”

„Azt várom tőlük, hogy a hátralévő versenyeken mindig a pontszerző helyeken végezzenek.”