back to top
2024. május 17. 03:56
KezdőlapMotoGPVégleg eldőlt, hogy súlyos sérülése után Pol Espargaró visszatérhet-e Silverstone-ban

Végleg eldőlt, hogy súlyos sérülése után Pol Espargaró visszatérhet-e Silverstone-ban

Pol Espargaró saját Instagram-oldalán jelentette be, hogy az orvosok zöld utat adtak neki a Brit Nagydíjra. A spanyol pilóta több mint négy hónap után térhet vissza a versenypályára.

Pol Espargaró még március 24-én, a szezonnyitó Portugál Nagydíj második edzésén szenvedett súlyos balesetet. A GasGas versenyzője állkapocs-, hát-, csigolya- és tüdősérülést szenvedett. A 32 éves versenyző hosszú ideig csak folyékony táplálékot fogyaszthatott. Ennek tudatában az sem meglepő, hogy rengeteget fogyott.

A visszatérés először a júniusi futamok előtt merült fel. Espargaró akkor kijelentette, hogy szándéka szerint Mugellóban, a Sachsenringen vagy Assenben újra motorra ülne, de ez végül nem valósult meg. Mindössze annyi történt, hogy a Holland TT hétvégéjén meglátogatta a csapatát, ami azért szintén már pozitív jel volt.

Ami viszont a nyári szünet utáni első hétvégét, a Brit Nagydíjat illeti, már szinte teljesen biztosra vehető volt, hogy visszatér a versenypályára. Ennek megfelelően kommunikált például a Goodwoodi Sebességfesztiválon, ahol ő is motorra ült. Az orvosok azonban csak nemrég adtak neki ténylegesen zöld utat, amiről a saját Instagram-oldalán számolt be.

Pol Espargaró nem akar többé a súlyos sérüléséről beszélni, és biztos a jövőjében

„Versenyzésre alkalmas vagyok Silverstone-ra – fogalmazott. – Alig várom, hogy felpattanjak a GasGasomra, és elinduljak. Szükségem lesz egy kis időre, de mindent bele fogok adni. Köszönöm a GasGasnak, a Tech3-nak, az AGV sisakgyártónak és a Dainese [védőruhagyártó] csapatának a türelmet és a szeretetet, amit vissza fogok adni. Továbbá minden orvosnak, akik átsegítettek engem a sérüléssel járó folyamaton, és természetesen mindannyiótoknak, az előző 4 hónap során küldött kedves üzenetek szárnyakat adtak nekem!”

Hogy Espargaró milyen formában fog visszatérni, az jó kérdés, és akár a jövőjére is befolyással lehet. Felmerült ugyanis, hogy ha a 32 éves motoros már nem tudja azt a szintet hozni, mint korábban, akkor Pedro Acosta az ő helyén debütálhat jövőre. Ezzel kapcsolatban korábban annyit mondott, hogy igyekszik bizonyítani, és biztos benne, hogy kitölti a 2024 végéig szóló szerződését.