back to top
2024. május 03. 00:12
KezdőlapMotoGPEgész nap sírt a fájdalomtól műtétje után Álex Rins

Egész nap sírt a fájdalomtól műtétje után Álex Rins

Álex Rins beszámolt a mugellói balesete utáni időszakról. A spanyol versenyző beszélt a legrosszabb időszakról, arról, hogy mostani felesége felajánlotta neki az esküvő elhalasztását, és hogy miért nem tekint nyárként a mostani időszakra.

Álex Rins a mugellói sprintfutamon szenvedett súlyos balesetet, aminek következtében eltört a síp- és a szárkapocscsontja. A 27 éves motoros a Sachsenringen és Assenben sem lehetett ott, ahogyan a soron következő Brit Nagydíjat is ki kellett hagynia. Csapata, az LCR Honda most egy rövid videót tett közzé, amelyben pilótájuk beszámol a rehabilitáció részleteiről.

Rins a mugellói pálya 8-as kanyarjában, vagyis az Arrabbiata 1-ben bukott. A spanyol versenyző honfitársát, Aleix Espargarót üldözte, és az előző körben gyorsabb volt nála. Azonban túlságosan agresszívan gyorsított ki, aminek esés lett a vége, ráadásul borzasztóan szerencsétlen módon ért földet. Az eset után természetesen kórházba szállították.

Firenzében megműtötték a sérült jobb lábát, és ezt követően jött a legrosszabb időszak. Miután ugyanis felébredt, egy idő múlva elmúlt a fájdalomcsillapító hatása, ami elképesztő fájdalmat idézett elő nála. Rins Elmondása szerint egész nap sírt emiatt. Később Madridba szállították, ahol szintén megműtötték.

Összesen 16 napot töltött a két kórházban, mielőtt hazaengedték, hogy andorrai otthonában folytassa a lábadozást. Rins úgy véli, ekkor jött el az a pillanat, amikor már látta a fényt az alagút végén. Persze a jobb lábára a mai napig nem állhatott rá újra, még vízben sem, így vagy tolószékben vagy mankóval közlekedik.

Így telt az esküvője is, amely a múlt héten zajlott le. Rins Alexandra Perezt vette feleségül, akitől 2021-ben már született egy fia. Mint kiderült, az akkori menyasszony felajánlotta neki, hogy halasszák el az egészet, de Rins nem fogadta el. Még úgy sem, hogy biztosan nem így képzelte el élete egyik legfontosabb eseményét.

Tolószékben házasodott meg a súlyos sérüléséből lábadozó Rins (kép)

Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, Rins napjai gyógytornával, illetve különböző terápiás gyakorlatokkal telnek. Többek között hiperbárkamrát is használ, melynek lényege, hogy megnövelt légnyomáson eddzék a tüdőt. Ennek kapcsán elárulta, hogy nem tekinti nyárnak a mostani időszakot. „Ezzel a lábbal nincs nyár, mert a nyár számomra a strandot és a kikapcsolódást jelenti” – fogalmazott.

Ami a lehetséges visszatérést illeti, ez legjobb esetben is az Osztrák Nagydíj augusztus 18-a és 20-a között esedékes hétvégéjén fog megtörténni, legalábbis Lucio Cecchinello, az LCR csapatfőnöke szerint. Rins ugyanakkor csak a silverstone-i verseny utáni héten állhat rá először a jobb lábára, onnan pedig még meglehetősen sok lépés van a motorversenyzésig.