back to top
2024. szeptember 08. 01:47
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu a rossz rajt ellenére is nyert, Bautista nagyot mentett a mosti...

Razgatlıoğlu a rossz rajt ellenére is nyert, Bautista nagyot mentett a mosti Superpole versenyen

Toprak Razgatlıoğlu nyerte a Superbike-világbajnokság mosti Superpole versenyét Jonathan Rea előtt. Álvaro Bautista nagyot mentett, de így is csökkent az előnye az összetettben.

A Superpole versennyel folytatódott a Superbike-világbajnokság csehországi fordulója. Az élről ezúttal is Toprak Razgatlıoğlu indulhatott, mellőle Danilo Petrucci, valamint Remy Gardner várhatta a rajtot. Álvaro Bautista viszont csak a tizennegyedik helyről rajtolhatott. A körülmények nem voltak ideálisak, de mindenki száraz gumikon rajtolt.

Rea hosszú idő után újra nyert, Razgatlıoğlu sokat hozott Bautistán a felszáradó pályán

Ahogyan az első versenyen, úgy most is Axel Bassani kapta el a legjobban a rajtot, Razgatlıoğlut pedig Jonathan Rea és Michael Ruben Rinaldi is megelőzte, de utóbbitól hamar visszavette a pozíciót. Bautista elképesztőt rajtolt, és az első kör végén már az ötödik helyen haladt. A rajt után Andrea Locatelli és Lorenzo Baldassarri is kiesett, majd Xavi Vierge is kiesett.

Bautista aztán hamarosan csapattársát is megelőzte, akit Alex Lowes is megtámadott, de ezt sikerült kivédekeznie. Razgatlıoğlu a 4. kör elején előzte meg Rea-t, így feljött a második pozícióba, és üldözőbe vehette Bassanit a vezetésért. Mindez nem tartott sokáig, ugyanis a Yamaha pilótája egy szép manőverrel elment a Ducati mellett.

Az olasz versenyzőt aztán Rea is megelőzte, és nem is maradt le Razgatlıoğlutól. Sőt, a 6. kör végén meg is előzte őt, de a következő körben a török motoros visszavette a vezetést. Két körrel a vége előtt a brit pilóta közel volt riválisához a célegyenesben, de 2021 világbajnoka annyira mélyet fékezett az 1-es kanyarban, hogy nem volt esélye az előzésre.

Az első kettő sorrendje már nem is változott a végére, sőt, Razgatlıoğlu több mint 1 másodperccel nyerte meg a futamot. Bautista viszont a végére nagyon megközelítette Bassanit, és az utolsó körben sikerült is megelőznie márkatársát, így megszerezte a harmadik helyet.

A Superbike-vb mosti Superpole versenyének végeredménye