back to top
2024. május 04. 16:50
KezdőlapNégykerékRossiék kiestek, Lorenzo nem szerzett pontot a hétvégén

Rossiék kiestek, Lorenzo nem szerzett pontot a hétvégén

Valentino Rossi autója nem ért célba a Nürburgringi 3 órás versenyen, miután csapattársa ütközött egy másik autóval. Jorge Lorenzo befejezte a spa-francorchamps-i futamot, de pontot nem szerzett a Porsche Szuperkupában.

A kétkerekű motorsport rajongói számára a Superbike-világbajnokság csehországi fordulója jelentette a főszerepet az elmúlt hétvégén, ám két rendkívül népszerű egykori MotoGP-pilóta is rajthoz állt, csak éppen autóval. Valentino Rossi a Nürburgringi 3 órás versenyen vett részt a GT World Challenge Europe Endurance Cup keretében, míg Jorge Lorenzo a Porsche Szuperkupa Spa-Francorchamps-ban rendezett fordulóján indult.

Ami a kilencszeres világbajnokot illeti, szokás szerint Maxime Martinnal és Augusto Farfusszal osztozott az autón. Az időmérő meglehetősen kaotikusan alakult, ugyanis egy ponton leszakadt az ég. A trió végül csupán a huszonkettedik helyet szerezte mag a rajtrácson, így volt honnan felzárkózniuk a vasárnapi futamon.

Itt nézhető vissza a Nürburgringi 3 órás verseny

A versenyt Rossi kezdte, aki kifejezetten jól szerepelt, és az első szűk egy órában a tizennyolcadik helyre jött fel a 46-os számú BMW M4 GT3-ast. Utána jött Farfus, aki további egy helyet javított, majd Martin volt a befejező ember. Neki azonban csak bő negyedóra jutott, ugyanis ütközött Dylan Pereira Audijával. Ennek következtében a BMW-ből elkezdett szivárogni a víz, és 45 perccel a vége előtt kénytelen volt feladni a versenyt.

Rossiék tehát nem szereztek pontot, így továbbra is 13 egység áll a nevük mellett, és ezzel visszacsúsztak a tabella tizennegyedik pozíciójába. A sorozatból már csak egy forduló, az október 1-én esedékes Barcelonai 3 órás viadal van hátra. Addig viszont Rossi kétszer is fog versenyezni a Sprint Cupban, ahol Martinnal a második helyet foglalják el az összetettben.

Ami Lorenzót illeti, a spanyol versenyző ezúttal is a mezőny hátsó szegletében zárta a szombati időmérőt a Huber Racing színeiben. A végjáték előtt a huszonegyedik pozíciót foglalta el, de 566 ezredes javítása nem volt elég ahhoz, hogy ezt megtartsa, sőt, visszaesett a huszonhatodik helyre. Végül 2:24.016-tal zárt, ami 2,922 másodperccel bizonyult lassabbnak a pole pozíciót megszerző Morris Schuring körénél.

Rosszul alakult Lorenzo hungaroringi versenye, és még a tippje sem jött be

Az eredetileg 12 körösre tervezett, de az eső miatt a 11. körben leintett futamon Lorenzo három helyet javított, de a huszonharmadik pozíció még mindig nagyon messze volt az újabb pontszerzéstől. A 36 esztendős pilóta neve mellett továbbra is 2 egység található, ami az összetett huszonharmadik helyére elég. A Porsche Szuperkupa következő állomása Zandvoort lesz, ahova négy hét múlva négy hét múlva látogat el a mezőny.