back to top
2024. május 05. 16:52
KezdőlapMotoGPTöbb csapat is állást ajánlott Doviziosónak

Több csapat is állást ajánlott Doviziosónak

Andrea Dovizioso elárulta, a következő időszakban el akar szakadni a MotoGP-től, illetve a motorozástól, ezért több ajánlatot is visszautasított. A jövőre vonatkozóan azonban nem zárja ki, hogy elvállal valamilyen szerepet.

Andrea Dovizioso a tavalyi szezon közben fejezte be a pályafutását a MotoGP-ben. Azt már korábban is lehetett tudni, hogy olasz versenyző 2022-ben befejezi a pályafutását, de szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt bejelentette, hogy az egy hónappal később esedékes San Marinó-i Nagydíj lesz pályafutása utolsó futama.

Azóta többször is érkezett róla hír: tavaly decemberben eltörte a csuklóját motokrosszozás közben, míg idén beiktatták őt a MotoGP legendái közé. A jövőjével kapcsolatban viszont csak annyit árult el, hogy motokrosszozni szeretne, ellenben a pályaversenyzéshez nem akar visszatérni. Olyannyira nem, hogy rövid távon más formában sem tervez szerepet vállalni a királykategóriában.

Hatalmas megtiszteltetésben részesült Andrea Dovizioso

„Hiszem, hogy olyan ember vagyok, aki be tud tölteni különböző szerepeket – nyilatkozta a Motosannak. – Jelenleg azonban, mivel nemrég vonultam vissza, úgy érzem, hogy kicsit el kell szakadnom a bajnokságtól. Az életemnek több mint felét a paddockban töltöttem, és most más szenvedélyeimnek is szeretném szentelni magam, amelyeket eddig kissé félretettem. Azonban soha ne mondd, hogy soha!”

Dovizioso tehát nem tartja kizártnak, hogy a jövőben szerepet vállaljon valamelyik istállónál. Erre egyébként már lett is volna lehetősége, de egyelőre minden megkeresést visszautasított. „Lehet néhány érdekes lehetőség – fogalmazott. – Kaptam már néhány fontos ajánlatot, de nem volt megfelelő a pillanat, hogy elfogadjam őket. Egy ajtó biztosan nyitva áll, meglátjuk, mi történik a jövőben.”

Dovizioso 2004-ben világbajnoki címet szerzett a 125 köbcentiméteres géposztályban, a 250-esek között pedig két második és egy harmadik helyig jutott. A MotoGP-ben 2017 és 2019 között rendre csak Marc Márquez tudta legyőzni, de ebből csak az első évben volt reális esélye a végső diadalra. A most 37 éves expilóta 15 győzelemig, további 47 dobogóig, illetve 7 pole pozícióig jutott a királykategóriában.