back to top
2024. szeptember 08. 01:49
KezdőlapMotoGPÓriási meglepetés Silverstone-ban az emberpróbáló körülmények között

Óriási meglepetés Silverstone-ban az emberpróbáló körülmények között

A Gresini versenyzőjében valószínűleg tudatosult, hogy meg vannak számlálva a napjai a MotoGP-ben. Fabio Di Giannantonio olyan teljesítményt rakott össze a brit hétvégén szombat délelőtt, amit nagyon régen nem láttunk tőle.

Esőgumikkal felszerelve vágott neki a MotoGP mezőnye a szombati nap délelőtti programjának Silverstone-ban. Jelentős mennyiségben állt a víz a pályán és szemerkélő eső nehezítette a körülményeket.

Már az edzés kezdetén megjelentek a sárga zászlók Aleix Espargaró pályaelhagyása okán. Meglepő név jelent meg a mezőny élén Fabio Di Giannantonio személyében, de nem sokáig élvezhette elsőségét az olasz, hiszen érkezett honfitársa, Luca Marini, aki majdnem kilenc tizeddel előzte meg a Gresini versenyzőjét. Az aktuális legjobb idő 20 perccel a leintés előtt 2:19,508 volt.

Di Giannantonio azonban nem akarta annyiban hagyni a dolgot, a következő körét is piros szektorokkal kezdte. Pecco Bagnaia mindeközben átvette a második helyet, de Di Giannantoniónak sikerült visszaszereznie azt. A Yamahásoknak egyelőre nem jött ki a lépés. Fabio Quartararo a 11., míg Franco Morbidelli a 21. helyen szerénykedett.

Az edzés feléhez közeledve Marco Bezzecchi vette át a vezetést, majd szinte rögtön érkezett a válasz Bagnaiától, majd fél körrel később Di Giannantoniótól is. A Repsol Honda pilótái a 11. és 12. helyen álltak, Joan Mir és Marc Márquez sorrendben. Quartararo a többiek javításának eredményeképp visszaesett a 15. helyre.

12 perccel a vége előtt sárga zászlók jelentek  meg a hármas és négyes szektorban. Miguel Oliveira esett el, aki az edzés ezen szakaszában a harmadik helyen állt. Aleix Espargarónak eközben ismét gondjai akadtak a sisakjával, folyamatosan bepárásodott a plexi, melyről feldúltan panaszkodott a bokszban.

Az élmezőnyben elfoglalt pozíciók az edzés végére sem változtak. Mindenki meglepetésére Fabio Di Giannantonio érte el a legjobb időt, maga mögé utasítva a mezőny többi tagját.