back to top
2024. május 06. 04:28
KezdőlapMotoGPQuartararo kételkedik abban, hogy Crutchlow szabadkártyás lehetősége lenne a megoldás a Yamaha...

Quartararo kételkedik abban, hogy Crutchlow szabadkártyás lehetősége lenne a megoldás a Yamaha problémáira

Cal Crutchlow egy privát tesztet teljesített Motegiben, ugyanazon a pályán, ahol a Yamaha szabadkártyás pilótájaként indul a gyár hazai futamán.

Az angol, a Yamaha hivatalos tesztpilótája ugyanabban a YAMALUBE RS4GP Racing Team festésben jelent meg, amelyet majd a szeptember végén esedékes Japán Nagydíjon is használni fog.

A Yamaha MotoGP projektvezetője, Kazutoshi Seki korábban nagyotmondóan nyilatkozott Crutchlow szabadkátyájának jelentőségéről, mondván: „Úgy gondolom, hogy ez egy jelentős fordulópont lesz az YZR-M1 teljesítményének javításában.”

„A mérnökök nagyon keményen dolgoznak, és Cal részvétele a Japán GP-n a gyári csapat számára az YZR-M1 fejlesztésének előnyére válik, nemcsak az idei, hanem a következő szezonra is.”

Quartararo: Nem hiszem, hogy Marc nyolc bajnoki cím után elvesztette volna a képességeit

A Monster Yamaha korábbi MotoGP-bajnoka, Fabio Quartararo azonban lekicsinyelte annak esélyét, hogy csak ebből nagy áttörést érhet el.

„Nos, ez csak egy szabadkártya. Nem hiszem, hogy ez nagy fordulópont lesz számunkra. Cal teszteket végez, azokból talán okosabbak leszünk.”

A Yamaha visszafogottan nyilatkozott Crutchlow legutóbbi tesztjéről, csak annyit mondtak, hogy „a YAMALUBE RS4GP Racing Team megtette az első lépéseket a motorfejlesztés felgyorsítására irányuló küldetése felé.”

Crutchlow, aki háromszoros MotoGP-győztes volt a Hondával teljes pályafutása során, a tavalyi szezon utolsó hat fordulóján Andrea Dovizioso beugrójaként versenyzett az RNF Yamahánál.