back to top
2024. május 17. 06:04
KezdőlapMotoGPBezzecchi már eldöntötte, hogy marad-e a VR46-nál

Bezzecchi már eldöntötte, hogy marad-e a VR46-nál

Marco Bezzecchi elárulta, már meghozta a döntését azzal kapcsolatban, hogy marad-e a VR46 csapatánál, és hamarosan el is árulja, hogyan határozott. Az olasz pilóta az Álex Márquezzel vívott spielbergi csatájáról is beszélt.

Marco Bezzecchi szerződése az idei év végén lejár a VR46-nál, és egyelőre nem lehet tudni biztosan, hogy marad-e a csapatnál. A 24 éves versenyző idén kiválón teljesít, és megszerezte pályafutása első két győzelmét a MotoGP-ben. Nem véletlen, hogy sokan már most gyári ülést követelnek neki, és felmerült, hogy ennek érdekében feljebb lép a Ducati ranglétráján.

A mezőnyt agyonverő Bagnaia küszködött, Bezzecchi Rossinak hálálkodott az Osztrák Nagydíj után

A gyári istálló soha nem volt reális, a Pramac viszont a hírek szerint valós lehetőség volt számára. A csapat persze érthető módon nem szívesen engedné el őt egy másik szatellitistállóhoz, és könnyen lehet, hogy a felek már meg is egyeztek a folytatást illetően. Ami biztos, hogy Bezzecchi már tudja, hogy mit hoz számára a jövő, azonban még nem árulja el.

„Már meghoztam a döntésemet, de nem tudom megmondani, mit fogok tenni – nyilatkozta. – Hamarosan közölni fogom, de fantasztikus volt ez az ünneplés Peccóval [Francesco Bagnaia – a szerk.] és a VR46 versenyzőivel.” Bár Bezzecchi nem mondta ki, ezen szavak után meglepő lenne, ha a távozást választotta volna.

A helyzetről Valentino Rossi is beszélt, aki az olasz Sky-nak elmondta, hogy mindkét pilóta maradására jó esély van, még úgy is, hogy szinte biztos, hogy a Ducatitól jövőre sem kapják meg az aktuális motort. A kilencszeres világbajnok egyébként látványosan ünnepelt versenyzőjével, amiről Bezzecchi szintén beszélt. „Szerintem Vale jobban törekszik arra, hogy a csapatban maradjak – fogalmazott. – Sokat beszélgettünk, és sokszor láttuk egymást otthon. Nagyon akarja, hogy maradjak, én pedig örülök ennek.”

Az ünneplés oka egyébként az volt, hogy Bezzecchi a harmadik helyen végzett az Osztrák Nagydíjon. A VR46 motorosa a hetedik helyről indult, ahonnan a negyedik pozícióba viszonylag hamar feljött, de Álex Márquez már kemény diónak bizonyult. Az 1-es kanyarban többször is próbálkozott sikertelenül, majd taktikát váltott, és végül a 9-esben járt sikerrel.

Bagnaia a szezon legsimább győzelmét aratta Ausztriában, tovább növelte előnyét a tabellán

„Boldog vagyok, mert mindenekelőtt fontos volt két nehéz verseny után így visszajönni – jelentette ki Bezzecchi – Nem könnyű a hetedik helyről indulni. Sikerült jól rajtolnom, utána pedig erős voltam a fékezést illetően. Jól kezeltem a hátsó gumit, és minden előzést jól tudtam előkészíteni, kivéve az Álex [ellenit], őt nagyon nehéz volt megelőzni. Azonban kielemeztem, hol vagyok erősebb nála, a harmadik szektorban megközelítettem, és próbáltam nagyon közel maradni hozzá. Az utolsó előtti kanyarban előkészítettem az előzést, és [megcsináltam], szóval nagyon jó volt.”