back to top
2024. május 02. 07:24
KezdőlapMotoGPQuartararo: Bagnaia egy kicsit olyan, mint Max Verstappen

Quartararo: Bagnaia egy kicsit olyan, mint Max Verstappen

A Yamaha gyári versenyzője, Fabio Quartararo stabil versenyt mutatott be a spielbergi Red Bull Ringen, és a célban megküzdött az Aprilia sztárjával, Aleix Espargaróval. Elismerte, hogy a szezon elején nem volt motivált.

Fabio Quartararo a nyolcadik helyen végzett a spielbergi MotoGP-futamon. A 2021-es világbajnok a célban alig 20 másodperccel maradt le Pecco Bagnaiától.

„Elégedett vagyok azzal, amit sikerült elérnem” ─ jegyezte meg a francia.

„A verseny elején rendkívül gyenge volt a tapadásom, vesztettem néhány pozíciót és hibáztam. Aztán fel kellett zárkóznom, és tönkrementek a gumijaim. Mindent beleadtam, és ezzel elégedett vagyok.”

Az új mentalitásról a francia így nyilatkozott: „Nehéz. A 2023-as világbajnoki szezon első szakaszában igazából nem voltam igazán motivált. Három egymást követő évben a világbajnoki címért küzdöttem, aztán hirtelen csak a pontokért. Persze a motiváció nem feltétlenül volt meg, de el kellett fogadnom a helyzetet. Normális esetben Barcelonában vagy Misanóban lesz néhány újítás.”

Bagnaia a szezon legsimább győzelmét aratta Ausztriában, tovább növelte előnyét a tabellán

Honfitársa, Johann Zarco LCR Hondához való átigazolásáról honfitársa így nyilatkozott: „Most már biztos, nem igaz? Ez egy olyan fejezet, ami most véget ér. Nem tudom, ki fog most odamenni, van egy elképzelésem, de ez még nincs megerősítve. Végül is Johann számára is eljött az ideje egy új fejezetnek.”

A világbajnok Bagnaia teljesítményéről Quartararo így vélekedik: „Pecco most egy kicsit olyan, mint Max Verstappen, azt hiszem. Az elmúlt években is neki volt a legjobb motorja, azt hiszem. Előfordul, hogy tiéd a legjobb motor, és mégsem érhetsz el eredményeket. Ez a kombinációtól függ. Most úgy tűnik, hogy úgy érzi, megállíthatatlan. Nem látok olyan versenyzőt, aki most gyorsabb lenne nála.”