back to top
2024. május 17. 05:44
KezdőlapMotoGPRossi elmondta, melyik csapatnál látná szívesen a Yamahától távozó Morbidellit

Rossi elmondta, melyik csapatnál látná szívesen a Yamahától távozó Morbidellit

Valentino Rossi örülne, ha a Pramac szerződtetné a Yamahától az év végén távozó Franco Morbidellit. A kilencszeres világbajnok egykori akadémistája továbbra is türelmet kér.

Továbbra is kérdéses, hogy Franco Morbidelli hol folytatja a pályafutását 2024-ben. Ami biztos, hogy az év végén távozik a Yamahától, hiszen a japán gyártó Álex Rinst szerződtette a helyére. Ami az olasz versenyzőt illeti, ő mindenképpen szeretne a MotoGP-ben maradni, ám az elérhető ülések száma meglehetősen csekély.

Hivatalos: Morbidelli távozik a Yamahától

Igaz, nemrég felszabadult egy igencsak ígéretes hely, hiszen hétvégén kiderült, hogy Johann Zarco a Pramactól az LCR-hez igazol. Persze utóbbi kapu ezzel nyilvánvalóan bezárult, de amennyiben előbbire van reális esély, Morbidelli aligha bánja ezt, hiszen a Ducati a mezőny legjobb, míg a Honda a leggyengébb motorja. Valentino Rossi mindenesetre örülne, ha egykori akadémistája az olasz istállónál kötne ki.

„Fantasztikus lenne Franco számára, ha a Pramachoz menne – nyilatkozta az olasz Sky-nak. – Gyári motoron ülne, ez nagyszerű lehetőség lenne. Franco jó volt a Yamahánál, a második évében megverte Fabio Quartararót, és [a világbajnokságon második] lett. A Yamaha megfizet a technikai lemaradása miatt. Morbidelli képes futamokat nyerni, a legjobb pedig az lenne neki, ha egy Ducatin ülne.”

Ezen a ponton persze adódik a kérdés, hogy miért nem maga a kilencszeres világbajnok, illetve csapata dob mentőövet Morbidellinek. Nos, bár az érintettek egyelőre nem erősítették meg, nagyon úgy tűnik, hogy Luca Marini és Marco Bezzecchi is marad a VR46-nál. Ennek következtében pedig nyilvánvaló, hogy honfitársuknak nem jut hely.

Honfitársai szívesen látnák a Ducatin a Yamahától távozó Morbidellit

Miután az LCR-re már nincs esély, Morbidelli számára egy másik, Ducatit használó alakulat jelent még lehetőséget, ám a Gresini jövőre sem fogja megkapni a bolognaiak legújabb versenygépét. Oda viszont eddig a Moto2-es világbajnokság jelenlegi második helyezettje, Tony Arbolino volt a legkomolyabb jelölt, sőt, az elmúlt időszakban a harmadik Jake Dixon érkezése is felmerült.

Morbidelli tehát továbbra sincs könnyű helyzetben, ami a MotoGP-ben történő folytatást illeti. A 28 éves versenyzőt egyébként megkérdezték, hogy mit gondol Rossi szavairól, ő pedig nem kívánt ennél többet hozzátenni, csupán mindenkit türelemre intett. „Vale mindent elmondott, egyetértek vele – válaszolta. – Az embernek türelmesnek kell lennie. Kérem, nyugodjanak meg!”