back to top
2024. május 01. 08:23
KezdőlapMoto2Eldőlt, hogy a Moto2 egyik esélyesének biztosan nem lesz MotoGP-ülése jövőre

Eldőlt, hogy a Moto2 egyik esélyesének biztosan nem lesz MotoGP-ülése jövőre

A Marc VDS csapata bejelentette, hogy Tony Arbolino jövőre is náluk fog versenyezni a Moto2-ben. Ez azt jelenti, hogy az olasz pilóta 2024-ben még nem fog bemutatkozni a királykategóriában.

Újabb darab került a helyére a pilótapiacot jelképező puzzle-ban: a Marc VDS csapata bejelentette, hogy Tony Arbolino jövőre is náluk folytatja pályafutását. Mindez a MotoGP szempontjából is fontos hír, hiszen az olasz versenyző a hírek szerint a Gresinitől potenciálisan távozó Fabio Di Giannantonio egyik utódjelöltje volt.

A 23 éves versenyzőnek így legalább még egy évet várnia kell arra, hogy bemutatkozzon a királykategóriában. Pedig egyáltalán nem kizárt, hogy az idei évet a Moto2 világbajnokaként fejezi be, hiszen a nyári szünet végéig vezette a tabellát, és jelenleg is csak 12 pont a hátránya Pedro Acosta mögött. Arbolino ugyanakkor az elszalasztott lehetőség ellenére is pozitívan nyilatkozott.

„Fantasztikus érzés tudni, hogy 2024-ben is az Elf Marc VDS Racing Teamnél maradok – fogalmazott. – Az első naptól kezdve fantasztikusan éreztem magam ebben a nagyszerű csapatban, és büszke vagyok arra, amit már együtt elértünk. Izgatottan várom az előttünk álló kihívásokat. Nem volt nehéz döntés számomra, mert ez a projekt és a benne részt vevő emberek segítettek abban, hogy versenyzőként és emberként is fejlődjek, és úgy gondolom, hogy a legjobb még hátravan. Ebben a csapatban fantasztikusak az emberek, és már nagyon várom, hogy jövőre is velük dolgozhassak. Emellett szeretnék köszönetet mondani Marc van der Straten [csapattulajdonosnak]. Mindig hitt bennem, és minden támogatást megadott nekem, amiért nagyon hálás vagyok.”

Messihez és Cristiano Ronaldóhoz hasonlította magát és riválisát a Moto2 éllovasa

Hogy Arbolinónak valóban volt-e esélye a Gresini egyik motorjára, és ha igen, miért nem valósult meg, arra jelenleg legfeljebb tippelni lehet. Mindenesetre nem kizárt, hogy még egy évnyi Moto2-es szereplés jót fog tenni neki a majdani valószínűsíthető királykategóriás szereplés szempontjából is. Erről beszélt a csapattulajdonos is.

„Személy szerint nagyon örülök, hogy Tony 2024-ben is az Elf Marc VDS Racing családjának tagja marad – kezdte Van der Straten. – Teljes mértékben megérdemli ezt az új szerződést, mert minden nagydíjon igazolja tehetségét. Meggyőződésem, hogy Tonynak meg tudjuk adni, amire szüksége van ahhoz, hogy teljesítse céljait, emellett a legjobb platformot is biztosítjuk számára, mielőtt megteszi a következő lépést a karrierjében. Véleményem szerint Tony jól döntött, hogy még egy évig velünk marad a Moto2-ben. A lehető legjobban fel fogjuk készíteni arra [a pillanatra], amikor a jövőben elkerülhetetlenül a MotoGP-be lép. Amikor megteszi ezt a lépést, a legjobb módon és a legjobb motoron fogja megtenni, olyan motoron, amelynek minősége megfelel a tehetségének.”

A belga üzletember arra is kitért, hogy „zavarta’ volna, ha Arbolino Álex Márquez sorsára jut. A spanyol versenyző 2019-ben megnyerte a Moto2-es világbajnokságot, így magától értetődőnek tűnt, hogy közel 24 évesen bemutatkozzon a MotoGP-ben. A váltás azonban túl korainak bizonyult, és a jelenleg a Gresininél szereplő pilóta három és fél év alatt mindössze három dobogóig jutott, győzelme pedig még nincs.