back to top
2024. május 05. 15:08
KezdőlapMotoGPNakagami sokatmondó megjegyzést tett arról, hogy ő lesz-e Zarco jövő évi csapattársa

Nakagami sokatmondó megjegyzést tett arról, hogy ő lesz-e Zarco jövő évi csapattársa

Álex Márquez szavaiból ítélve kételkedik a Pramactól az LCR-hez igazoló Johann Zarco döntésének helyességében, de tiszteletben tartja azt. Nakagami Takaaki örül a francia versenyző érkezésének, és megszólalásából arra lehet következtetni, hogy marad a monacói istállónál.

Kedden az LCR is bejelentette, amit már a hétvége óta pontosan lehetett tudni: a Pramactól távozó Johann Zarco jövőre náluk folytatja pályafutását. A francia versenyző döntése első látásra mindenképpen meglepő, hiszen a mostani mezőny legjobb motorjáról a leggyengébbre ül át. Egyes szakértők szerint a pénz áll a háttérben, de a 33 éves pilóta hangsúlyozta, hogy hisz a Honda fejlődésében.

A váltásról természetesen a pilótatársak is elmondták a véleményüket. Álex Márquez lényegében Zarco elődjének tekinthető, még ha nem is közvetlen módon, hiszen a spanyol versenyző egészen tavalyig a japán gyártónál versenyzett, és az utolsó két évét az LCR-nél töltötte. Miután kiderült, hogy átigazol a Gresinihez, éles kritikával illette a Hondát, így nem csoda, hogy meglepődött Zarco döntésén.

Mindenkit sokkolt a Hondához igazoló Zarco, aki a pénzt választotta a világbajnok szerint

„Sok szerencsét! – nyilatkozta mosolyogva. – Mindezt minden tiszteletem mellett mondom. Ez az ő döntése, én pedig tiszteletben tartom. De b*szki, egy ilyen váltás… Kockázatos, de amikor az ember hoz egy döntést, soha nem lehet tudni, hogy mi lesz jövőre. Meglátjuk, hogy a Honda hogyan tudja megfordítani a helyzetet.”

Zarco nemcsak az esetleges jó teljesítménye miatt jelenthet nagy előnyt a Hondának, hanem azért is, mert a bajnokságot jelenleg uraló Ducatitól érkezik. Ugyan nem a gyári csapatnál versenyez, de a szintén a legújabb motorokat használó Pramacnál azért elleshetett ezt-azt, amiből esetleg a japánok is profitálhatnak. Ezt emelte ki Nakagami Takaaki is.

„Ez nagyon pozitív hír a HRC és a Honda számára – kezdte. – Johann nagyon erős versenyző, és mindig versenyképes. Az elmúlt négy évben Ducati-motorokat használt, így tehet néhány megjegyzést és talán néhány titkot is hozhat a Hondának. Egyértelműen jó hír, és rendkívül boldog vagyok. Nagyon várom már, hogy egy csapatban dolgozhassak vele. Nehéz lesz legyőzni őt, de remélhetőleg sikerülni fog együtt felépíteni [a projektet].”

Zarco elárulta, miért ül át a szárnyaló Ducatiról a szenvedő Hondára

Ami biztos, hogy Zarco a Yamahához távozó Álex Rins helyére megy, de csapattárásnak személyét egyelőre nem lehet biztosan tudni. Nakagami az idei év végéig rendelkezik szerződéssel, de szavai alapján nagyon úgy tűnik, hogy jövőre is ő lesz az LCR egyik versenyzője. A japán pilóta egyébként eddig 34 pontot gyűjtött, amivel a bajnokság tizenhetedik helyén áll, megelőzve a gyári csapatnál versenyző Marc Márquezt és Joan Mirt.