back to top
2024. május 01. 12:08
KezdőlapMoto2Acosta: Fájdalmas volt, hogy nem sikerült nyerni Ausztriában

Acosta: Fájdalmas volt, hogy nem sikerült nyerni Ausztriában

Miután hosszú ideig vezette a Moto2-es géposztály spielbergi futamát, Pedro Acosta az utolsó pillanatban mégis áldozatául esett Celestino Vietti tempójának. Ennek ellenére a Red Bull KTM Ajo versenyzője tovább növelte előnyét a világbajnoki tabellán.

A pole pozícióból induló Pedro Acosta már a spielbergi Moto2-es futam kezdetétől egyértelművé tette, hogy őt kell legyőzni a győzelemért folytatott küzdelemben. A Red Bull KTM Ajo csapat versenyzője már a rajtnál az élre tört, és néhány kör után 1,5 másodperces előnyt épített ki a tavalyi győztes Ai Ogurával szemben.

Eleinte úgy nézett ki, hogy a spanyolnak ez lesz a negyedik győzelme a szezonban. A futam utolsó harmadában azonban a Fantic versenyzője, Celestino Vietti folyamatos piros szektorokat motorozva elkezdte csökkenteni a hátrányát Acostával szemben, majd végül maga mögé utasította a spanyolt. Vietti a célig nem is adta vissza a vezetést.

Acosta hibája után Vietti megszerezte szezonbeli első győzelmét

„Újabb dobogót szereztünk” ─ mondta a 19 éves Acosta, aki örült szezonbeli nyolcadik dobogós helyezésének, de elismerte: „Fájdalmas volt, hogy nem sikerült nyerni itt Ausztriában. Ez a KTM és a Red Bull otthona, szerettem volna ezt az eredményt megszerezni nekik.”

A világbajnoki tabellára pillantva azonban van némi gyógyír a fájdalomra, mivel Acosta növelte előnyét a világbajnoki második Tony Arbolino előtt. Most már tizenkét ponttal előzi meg az olaszt.

Aki Ajo csapatfőnök is pozitívan látja ezt: „A második hely fontos eredmény, mert Pedro növelte előnyét a bajnokságban. Tudjuk, hogy a többi versenyző célkeresztbe vette őt, ezért nyugodtnak és koncentráltnak kell maradnunk.”