back to top
2024. május 05. 06:40
KezdőlapMotoGPCsapatfőnöke szerint Bagnaiának még fejlődnie kell, de mentalitása olyan, mint Stoneré

Csapatfőnöke szerint Bagnaiának még fejlődnie kell, de mentalitása olyan, mint Stoneré

Francesco Bagnaia „ugyanolyan mentális hozzáállással” rendelkezik, mint Casey Stoner, véli a Ducati csapatfőnöke, Davide Tardozzi.

A híres olasz gyártó Casey Stoner 2007-es dicsősége óta egy generáción át szenvedett, mígnem Pecco Bagnaia tavaly diadalmaskodott.

„Stoner és Bagnaia két különböző versenyző, de a mentális hozzáállásuk ugyanaz” ─ mondta Davide Tardozzi az AS-nek.

„Szerintem Pecco még mindig fejlődik. Már a bajnoki cím megnyerésével is nagyot ugrott, de a legnagyobb ugrás fejben idén történt, a két argentin és az austini bukás után. Intelligens fiú, sokat beszélgetett a csapattal, és ami történt, az újabb lépésre késztette, hogy még inkább bajnok legyen. Most már megvan a megfelelő mentalitása. Pecco a nagyok közé fog kerülni. Jelenleg is látszik rajta, hogy fejlődik, ahogy azt már korábban is mondtam. A bajnokságot még nem nyertük meg, mert 62 pont semmi mindazzal, ami előttünk áll, és 37 pont a tét minden hétvégén.”

Bagnaia részletesen elmagyarázta a siker receptjét Spielbergben

„A legjobb dolog az, hogy megértette, hogyan kell dolgozni a győzelemért. Pénteken csak a motorra koncentrál, nem a gyors körökre. A legnagyobb erénye, hogy nagyon-nagyon jól tudja, hogyan kell leírni a problémákat a mérnököknek. Pontosan közvetíti, hogy mit csinál a motor. Minden versenyző elmondja, hogy mit csinál a motor, de ő tökéletesen leírja a problémát, és a mérnökök azt mondják, hogy olyan, mintha a motoron ülnének, amikor Pecco beszél. Vele tökéletesen megértik, hogy mi a probléma.”

A Ducati nem tudta megismételni Stoner 2007-es sikerét, még úgy sem, hogy olyan nagynevű versenyzőket szerződtettek korábban, mint Valentino Rossi és Jorge Lorenzo. Bagnaia azonban tavaly segített nekik visszatérni a MotoGP-világ élvonalába, és az idei szezonban ismét bajnoki címet nyerhet. Jelenleg vezeti a világbajnoki tabellát, az első 10 fordulóból öt nagydíjgyőzelemmel.