back to top
2024. május 02. 19:45
KezdőlapMoto3A KTM nem akármilyen célt tűzött ki 2025-re a legkisebb kategóriában

A KTM nem akármilyen célt tűzött ki 2025-re a legkisebb kategóriában

Általában a tehetséges fiatal versenyzők villámgyorsan lépnek át a kis kategóriákon, és minél hamarabb a MotoGP-be akarnak jutni. A világbajnokságot vezető Daniel Holgado azonban kivétel.

Stefan Pierer a SPEEDWEEK.com-nak adott interjújában a spielbergi hétvégén nagy hírt jelentett be: a Moto3-as világbajnokságot vezető Daniel Holgado 2024-ben még egy szezont fog motorozni a Red Bull KTM Tech3 csapatnál a legkisebb kategóriában.

„Hosszú ideje nem volt kétszeres világbajnok a kis géposztályban” ─ jegyezte meg Stefan Pierer.

Bár a fiatal spanyol 2023-as bajnoki címe még nem biztos, Holgado a világbajnokság felénél 26 ponttal előzi meg Ayumu Sasakit.

A célvonal előtti métereken dőlt el Daniel Holgado javára az őrületes mugellói futam végeredménye

Szigorúan véve még soha nem volt olyan versenyző, aki egymás után két világbajnoki címet szerzett volna a 2012-ben bevezetett Moto3-as géposztályban. A 125 köbcentis kétüteműek osztályában az utolsó versenyző, akinek ez a bravúr sikerült, a japán Haruchika Aoki volt Arie Molenaar Hondáján 1995-ben és 1996-ban.

Hervé Poncharal, aki a Red Bull KTM Tech3 Moto3-as csapatának tulajdonosa, örül védence döntésének.

„Úgy gondolom, hogy ez volt a helyes lépés Dani részéről. A Pierer Mobility családon belül 2025-re még mindig feljebb léphet a Moto2-be, és választhat egy top Moto2-es csapatot.”

„Emellett Dani Holgado extra motivációt kap a 2024-es Moto3-as világbajnokságra, mivel a KTM egy teljesen új motort fejleszt. Dani hétfőn, Silverstone után már tesztelte is ezt Angliában, és el volt ragadtatva. Nagyon különbözik az idei motortól.”

Holgado az első tíz versenyen már három GP-győzelmet, egy második és egy harmadik helyet szerzett. Az egyetlen nullázása akkor történt, amikor Assenben bukott.