back to top
2024. május 02. 15:01
KezdőlapMotoGPÍgy vélekedik Rossi a sorozatos sikertelenséggel küzdő Viñalesről

Így vélekedik Rossi a sorozatos sikertelenséggel küzdő Viñalesről

Valentino Rossi első kézből tudja, hogy Maverick Viñales milyen képességekkel rendelkezik, hiszen négy évig voltak csapattársak. A spanyol azonban még nem tudta megismételni azokat a sikereket, melyeket korábban a Yamaha nyergében elért.

Rossi a legutóbbi osztrák hétvégén jelen volt, és látta, ahogy korábbi csapattársa két szörnyű rajtot is produkált, ami a lehetséges dobogós helyezésekbe került.

„Véleményem szerint a rajtoknak fontos technikai része van, de nem szabad megfeledkezni a pszichológiai részről sem” ─ idézi Rossit a MOW.

„Ez az, hogy a versenyző hogyan érzi magát fejben, amikor egyedül van ott, amikor a verseny elindul, ami mindig egy kritikus pillanat. Ez nem feltétlenül reakció kérdése, mert van az a versenyző, aki nyugodt a rajtnál, van az, aki izgatott, koncentrált, és van ehelyett az, aki szeretné az eredményt, de már egy ideje nem jött el, vagy tudja, hogy képes rá, de feszült. A végén a másodperc töredékéről van szó.”

Maverick Viñalesnek majdnem sikerült, de Pecco Bagnaia ellen nem volt ellenszere az időmérőn

„Maverick nagyon erősnek tűnik nekem, [szombaton] lenyűgözött a pályán, ő volt az, aki gyorsabban ment, aki jobban motorozott, de a végén mégsem jött össze a jó eredmény. Talán egy kicsit szenved ettől a dologtól, mert mindig ő az, aki a leggyorsabb az edzéseken, de aztán a végén vasárnap mindig hiányzik valami. Vagy rosszul rajtol, vagy hozzáér valakihez.”

A spanyol versenyző a rossz rajtnak köszönhetően a másodikról a hetedik helyre esett vissza az osztrák sprintfutamon az 1-es kanyar előtt, majd a főfutamon sem volt ez másképp.

A reakciója a következő volt: „Versenyzőként mindent megteszek, amit tudok, mindent, amit kérnek tőlem, de ezen a technikusoknak javítaniuk kell.”