back to top
2024. július 27. 05:58
KezdőlapMotoGPBezzecchi elárulta, milyen sérüléseket szenvedett a barcelonai rajtbalesetben

Bezzecchi elárulta, milyen sérüléseket szenvedett a barcelonai rajtbalesetben

Marco Bezzecchi elmondta, mivel a Katalán Nagydíj első kanyarjában bekövetkezett rajtbaleset után nem tudták beindítani a motorját, az új rajt után nem az ideális gumin ment. A VR46 versenyzője több helyen is megsérült, de ez aligha akadályozza meg abban, hogy ott legyen a hétvégi minsanói fordulóban.

Marco Bezzecchi részese volt a Katalán Nagydíj MotoGP-futamán történt tömegbukásnak az első kanyarban. Az esetet Enea Bastianini túlságosan kései féktávja idézte elő, aminek következtében őt, valamint Johann Zarcót, Álex Márquezt és Fabio Di Giannantoniót is magával sodorta. Az érintettek közül végül csak a gyári Ducati motorosa nem tudott ott lenni az újraindításnál, mivel őt kórházba kellett szállítani.

Sikeresen megműtötték Bastianinit, kiderült, hány futamot kell kihagynia

Bezzecchi a tizedik helyen kezdhette meg a versenyt, ami Francesco Bagnaia kiválása miatt lényegében a kilencedik pozíciót jelentette. A futam azonban nem sikerült jól neki, és végül csupán a tizenkettedik helyen ért célba. A 24 éves pilóta elmondta, Franco Morbidellihez és másokhoz hasonlóan nem tudott ideális első gumin versenyezni, ugyanis a közepes helyett kénytelen volt lágyon menni.

Morbidelli rosszabbra számított, és nem akarta tudni, milyen állapotban van Bagnaia

„Semmit nem láttam, ahogyan Ausztriában sem – nyilatkozta a tömegbukásról. – Egyszerűen csak eltalált négy vagy öt motor. Amikor utána láttam a képeket, megértettem [hogy mi történt], de aztán sajnos nem indult el a motorom. Nem lehetett visszavinni a bokszba, és azt a közepes [abroncsot] használni. Csak egy lágyam volt, és az nem volt túl jó.”

Ahogyan Bezzecchi is részben utalt rá, ez volt zsinórban a harmadik olyan nagydíjhétvégéje, amelyen valamelyik futam során elesett. A Brit Nagydíjon önhibájából esett ki, a spielbergi sprintversenyen viszont a mostani alkalomhoz hasonlóan tehetetlen volt. Akkor Jorge Martín volt az, aki közvetlenül a rajt után megtorpedózta a mezőny néhány tagját az 1-es kanyarban.

Ami a Barcelona mellett található pályát illeti, zsinórban másodszor fordult elő, hogy rajtbalesettel indult a futam. Tavaly Nakagami Takaaki hibájának köszönhetően ő, valamint Bagnaia és Álex Rins kötöttek ki a kavicságyban. Ennek kapcsán felmerült, hogy előrébb kellene vinni a rajtrácsot, de Bezzecchi szerint nem ezen múlik a kimenetel. „Ez csak a versenyzőktől függ, mert sok éve itt van ez a pálya – fogalmazott. – Ez nem a pálya [hibája].”

Kell egy határ, de sürgősen

Bár őt a gyári Ducati pilótáival ellentétben nem kellett kórházba szállítani, már a közvetítésben is látszott, hogy Bezzecchi sem volt teljesen ép a baleset után. A bajnokság harmadik helyezettje minden bizonnyal ott lesz a most hétvégén esedékes második hazai fordulóján, de előtte különböző vizsgálatokon kell átesnie. „A bal kezem megsérült, különösen a hüvelykujjam, emellett a jobb lábam, bár [az] kisebb mértékben – árulta el. – Bízom benne, hogy Misanóra rendben leszek.”