back to top
2024. május 20. 02:03
KezdőlapMotoGPMorbidelli rosszabbra számított, és nem akarta tudni, milyen állapotban van Bagnaia

Morbidelli rosszabbra számított, és nem akarta tudni, milyen állapotban van Bagnaia

Franco Morbidelli kijelentette, arra számított, hogy a Katalán Nagydíj számára még nagyobb katasztrófa lesz, miután a vasárnapi versenyen az első körös bukásokat követő restartra nem cserélték le a Yamahán az első abroncsot.

Franco Morbidellinek sikerült elkerülni az első kör bukásait, épségben átjutott mindkettőn. Az egyes kanyarnál Enea Bastianini hibájából öt versenyző ütközött, majd a kettes kanyarnál Francesco Bagnaia highside-olt, majd a mögötte érkező Brad Binder KTM-je átgurult a lábán. Bagnaia épségben megúszta az esést, Bastianinit viszont megműtötték, ebben a hónapban már biztosan nem versenyezhet.

Sikeresen megműtötték Bastianinit, kiderült, hány futamot kell kihagynia

A MotoGP-futam újraindítására a motorok többségén az első gumit lecserélték, Morbidelli viszont a korábban használttal vágott neki a Katalán versenypályának. Néhány pilótának, például Marco Bezzecchinek és Brad Bindernek az új közepes gumik helyett az előnytelen lágyabb és keményebb első gumira kellett váltani, de a gyári Yamaha versenyzőjének még ez sem állt rendelkezésre. Morbidelli végül a 14. helyen ért a célba, egy hellyel Marc Márquez mögött.

„Sokkal rosszabb eredményre számítottam” – árulta el Morbidelli. „A futam újraindításánál azt láttam, mindenkinek új abroncsot szereltek fel, nekünk viszont egyáltalán nem volt. Fel voltam készülve rá, hogy komoly hátránnyal indulok.”

MotoGP, Franco Morbidelli, Yamaha, Katalán Nagydíj 2023, futam
Fotó: Monster Energy Yamaha

„Megpróbáltam a legtöbbet kihozni a használt gumiabroncsokból, felzárkóztam Marcra, sajnos azonban ezen a versenyen nem tudtam maximálisan teljesíteni, arra fókuszáltam, hogy bevigyem a motort a célba.”

Bagnaia highside-jával kapcsolatban a 21-es rajtszámú versenyző bevallotta, nem akart tudni barátja állapotáról, attól tartott, befolyásolná őt a versenyben.

„Nem tudtam, mi történt vele, és nem is akartam tudni” – mondta Morbidelli. „Azt láttam, hogy jól van, és az orvosi központba vitték.”