back to top
2024. május 22. 01:35
KezdőlapMotoGPA Repsol Honda csapatfőnöke tiszta vizet öntött a pohárba Marc Márquez átigazolásával...

A Repsol Honda csapatfőnöke tiszta vizet öntött a pohárba Marc Márquez átigazolásával kapcsolatban

Alberto Puig szerint semmi kétség nem fér hozzá, hogy Marc Márquez a következő szezonban is a Hondánál versenyez majd, miután „semmilyen információt” nem kapott arról, hogy a hatszoros MotoGP-bajnok a Ducatihoz igazolna.

A napokban felreppentek olyan pletykák, melyek szerint Marc Márquez állítólag testvére mellett építené tovább karrierjét a Gresini Ducatinál. Ha ez megtörténne, az azt eredményezné, hogy Márquez elvetné a Repsol Hondával kötött szerződésének utolsó évét, amit egyébként már Álex Rins is megtett, hogy a Yamahához csatlakozzon.

Pénteken a MotoGP.com-nak nyilatkozva azonban a Repsol Honda csapatfőnöke, Alberto Puig cáfolta a spekulációkat:

„Csak azokat az információkat tudom elmondani, amiket tudok. Ahogy mondta, 2024-ig szóló szerződése van. Soha nem tájékoztatott minket arról, hogy nem marad velünk. Csak annyit mondhatok, hogy egy évig még nálunk versenyez. Ennyi, amit tudok, mert nem kaptam semmilyen egyéb információt a versenyzőtől vagy a menedzserétől.”

Marc Márquez elismerte, valóban megkeresték őt a rivális csapatok

Arra a kérdésre, hogy készültek-e alternatív tervek arra az esetre, ha Márquez távozik, Puig azt mondta: „Nem igazán. Azért, amit mondtam. Ha egy versenyzővel van szerződésed, akkor nem kell más pilóta után nézni. Egy olyan problémán rágódni, ami nincs is, nem túl okos dolog. Normális esetben akkor próbálsz megoldani egy problémát, amikor van egy probléma. Ebben a pillanatban, ahogy mondtam, nincs.

Puig egyébként hasonlóan fogalmazott annak idején is, amikor Jorge Lorenzo 2019-es jövőjéről beszélt, és akkor az ötszörös világbajnok elhagyta a japán gyártót.