back to top
2024. május 03. 06:08
KezdőlapSuperbikeRea: Életem egyik legnehezebb döntését kellett meghoznom, de valami újra van szükségem

Rea: Életem egyik legnehezebb döntését kellett meghoznom, de valami újra van szükségem

Üstökösként jött a hír, mely szerint Jonathan Rea a szezon végén elhagyja a Kawasakit és a Yamahához igazol a 2024-es szezonra. A 118-szoros győztes elmondta, élete egyik legnehezebb döntését kellett meghoznia.

Amikor a SPEEDWEEK.com július 19-én először számolt be arról, hogy Jonathan Rea idő előtt felbontja 2024-ig szóló Kawasaki szerződését, és a Yamahára vált, kevesen hittek a hír valóságtartalmában. Pedig mégis így lett: Szeptember 4-én megerősítették, hogy Rea távozik a Kawasakitól, két órával később a Yamaha pedig bejelentette a 36 éves pilóta szerződtetését.

Kilenc együtt töltött év és hat megnyert világbajnoki cím után Rea és a csapat között szoros volt a kapcsolat, különösen, hogy Rea 36 évesen a második legidősebb versenyző. A közös sikerek listája aligha lehetne hosszabb.

„Ez volt pályafutásom egyik legnehezebb döntése hat világbajnoki cím, kilenc év közös munka és annyi emlék után” ─ vallotta be Rea.

Hivatalos: Jonathan Rea veszi át Razgatlıoğlu helyét a Yamahánál

 

„Végső soron minden arra vezethető vissza, hogy szükségem van valami újra, egy új kihívásra, és lehetőségem volt arra, hogy ezt egy másik csapatnál beteljesítsem. Vegyes érzéseim vannak, mert nagyon megrendítő elhagyni egy ilyen családot és egy olyan helyet, ahol annyi nagyszerű emléket szereztem, nemcsak a pályán, hanem azon kívül is. Elérkezett az idő a karrierem következő fejezetéhez, ezzel majd később foglalkozunk, de nehéz döntés volt.”

„Természetesen soha nem fogom elfelejteni, amikor könyörögtem a csapatfőnökömnek, Guimnak, hogy adjon nekem egy esélyt ezen a motoron. Elmentem az első tesztre, együtt dolgoztam a szerelőimmel, és kiépítettem ezt a köteléket. Vannak dolgok, amiket magammal viszek, például az emberekkel való bánásmód és a megfelelő légkör megteremtése. A csapat segített nekem ebben.”

„Gyermekkori álmom volt, hogy világbajnok legyek, és mindig emlékezni fogok a Kawasakinál töltött időkre, mert az emberek lehetőséget adtak arra, hogy beteljesítsem ezt az álmot. Hihetetlen volt látni a kockás zászlót 2015-ben Jerezben, és az a történelem, amit ezután írtunk, nemcsak a felülmúlta a legmerészebb álmaimat, de szó szerint elképzelhetetlen volt. Hat világbajnokságot nyerni egymás után, folyamatosan versenyezni és minden évben futamokat nyerni fenomenális volt. Túl sok az emlék, órákig tudnám folytatni, de ez még nehezebbé teszi a dolgot.”