back to top
2024. május 04. 01:43
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró dühében egy gokartpályához hasonlította a misanói helyszínt

Aleix Espargaró dühében egy gokartpályához hasonlította a misanói helyszínt

A barcelonai győztes Aleix Espargaró nem kedveli a misanói pályát. Rosszul kapta el a rajtot, majd gondjai voltak az ellenfelek megelőzésével.

„Ez egy gokartpálya” ─ dühöngött Aleix Espargaró a tegnapi főfutam után.

„Nem szeretem az ilyen szűk pályákat. Itt egyáltalán nem lehet jó versenyt futni. Az előzés gyakorlatilag lehetetlen még a gyorsabb versenyzők számára is!”

„A versenyem már a pocsék rajt után véget ért és eldőlt. A jó tapadással rendelkező pályák és ez a stop and go elrendezés nem ideálisak az Aprilia számára. Itt látszik, hogy a motorunknak kicsit kevesebb a nyomatéka a Ducatihoz vagy a KTM-hez képest.”

Újabb győzelme után Martín lőtávolon belülre került a dobogót szerző Bagnaiával szemben Misanóban

Egy szempontból azonban a világbajnokság jelenlegi ötödik helyezettje mégiscsak pozitívumot élt meg: „Legalább nem kerültem még nagyobb hátrányba Brad Binder mögött a világbajnoki tabellán.”

„Néha sokkal gyorsabb voltam, mint az előttem haladó Marini, Zarco és Álex Márquez, de nem volt esélyem az előzésre, ami frusztráló. A mai MotoGP-motorok annyira gyorsak lettek, hogy más pályabeosztásra van szükségünk.”

„Hogy őszinte legyek, én is rosszul motoroztam. Egyszerűen minden pályán elég jónak kell lennünk. Itt a Ducati jobb volt, de más pályákon pedig az Aprilia van előnyben.”