back to top
2024. május 04. 04:05
KezdőlapSuperbikeEzért nem kapott büntetést Rinaldi kiütéséért Bautista

Ezért nem kapott büntetést Rinaldi kiütéséért Bautista

A Superbike-világbajnok Álvaro Bautista kiütötte csapattársát, Michael Ruben Rinaldit a Superpole-futamból Magny-Cours-ban. Az, hogy ezért nem kapott büntetést, sok megfigyelőt megdöbbentett.

A jelenleg még a Ducati gyári színeit képviselő Michael Ruben Rinaldi erős hétvégét mutatott be Franciaországban. A harmadik helyre kvalifikálta magát, és a szombati első futamon a második helyen végzett. A vasárnap délelőtti Superpole-futamon ismét esélye volt a győzelemre, ám az ötödik körben Álvaro Bautista kiütötte őt a futamból.

„Álvaróval, ami történt, az megtörtént” ─ jegyezte meg Rinaldi.

„A szokásos íven mentem, elöl voltam, eltalálta a hátsó kerekem és buktam. Nem az én hibám volt. Harcban volt, és hibák előfordulhatnak. Három győzelemért vagy legalább dobogóért küzdhettem volna, végül csak egy második hely lett a vége.”

Razgatlıoğlu duplázott Magny-Cours-ban, míg Bautista óriási hibát követett el

„Az incidens nagyon szerencsétlen volt” ─ fejezte ki bűntudatát Bautista.

„Nagyon gyorsan érkezel ebbe a jobbos kanyarba. A szélárnyék beszippantott, és nem tudtam elég erősen lassítani. Toprak bekanyarodott, Michael kicsit kiegyenesítette az ívet. Mindent megpróbáltam, hogy ne torpedózzam ki, de nem sikerült, és sajnálom őt.”

Bautista kigolyózta a szerencsétlen olasz versenyzőt, de sok megfigyelő meglepetésére nem kapott büntetést, mert a FIM versenybalesetnek minősítette az ütközést.

A spanyol tisztában van ezzel: „A versenyirányításnál megvan a véleményük, néha egyetértesz vele, néha nem. A nap végén el kell fogadnod a döntést, velem is így volt ez a múltban. Rengeteg kameraszögből nézheted, hogy pontosan mi történt. Ha szemből nézed ezt az esetet, nem könnyű megítélni, mert nem látod pontosan, hogy milyen messze voltunk egymástól. Nem lehet csak egy nézőpontból nézni.”