back to top
2024. május 05. 19:56
KezdőlapMotoGPBinder kizárólag önmagát hibáztatja, pedig előre kidolgozott stratégiával készült Misanóra

Binder kizárólag önmagát hibáztatja, pedig előre kidolgozott stratégiával készült Misanóra

Brad Binder remekül tartotta a tempót a Ducatikkal a misanói főfutamon. A dicsőség azonban a nyolcadik körben véget ért. A dél-afrikai különösen az első gumival küszködött.

„Ez nem a várakozásaimnak megfelelő vasárnap volt” ─ nyilatkozta Brad Binder a futam után. A 14-es kanyarban történt bukás után a dél-afrikai elismerte, hogy abszolút az ő hibája volt az esés: „Jobban kellett volna éreznem, hogy a gumim lassan túlmelegszik, mert a gumihőmérséklettel alapvetően jobban meg lehet birkózni, mint az emelkedő guminyomással kapcsolatos problémával.”

„Éreztem közvetlenül a bukásom előtt, hogy az első gumi kezd imbolyogni. Aztán megcsúsztam egy göröngyös részen, és a futamnak vége volt. Ezután még 20 hosszú kör következett.”

Újabb győzelme után Martín lőtávolon belülre került a dobogót szerző Bagnaiával szemben Misanóban

A dél-afrikai végül visszaállt, és a 14. helyen végzett, 23,778 másodperccel lemaradva a győztes Jorge Martín mögött, és nyilvánvalóan csalódott volt.

„A stratégiám egyértelmű volt. Jól rajtoltam, majd a három Ducati mögé zárkóztam, és úgy döntöttem, nem csinálok semmi őrültséget. Ki akartam használni az időt, és fel akartam mérni, hogy mi a lehetséges. Mindenekelőtt az első gumi túlmelegedésére kellett figyelnem, mert három másik motor mögött mentem.”

A 2016-os Moto3-as világbajnok elégedett lett volna ezzel a pozícióval.

„Ha valaki a hatótávomon belülre került volna, megpróbáltam volna előzni. A sprintben jó volt a tempóm, különösen a vége felé. Ezért akartam türelmes maradni, de aztán eldobtam a motort. Lényegében ennyi.”