back to top
2024. május 02. 23:45
KezdőlapMotoGPBagnaia elmondta, miben tartja Pedrosát a világ egyik legjobbjának

Bagnaia elmondta, miben tartja Pedrosát a világ egyik legjobbjának

Bár Dani Pedrosa visszavonult a profi versenyzéstől, a MotoGP pilótái közül sokan csodálják őt, mert szerintük a világ egyik legjobb versenyzési stílusával rendelkezik. Az 1985-ös születésű legenda a múlt hétvégi San Marinó-i Nagydíjon a Red Bull KTM színeiben szabadkártyával indult, és két negyedik helyet szerzett csapatának.

A 26-os rajtszámú gyári tesztpilóta Misanóban mindkét alkalommal a legjobb KTM-es lett, tizedmásodpercekkel lemaradva a harmadik helyről. A MotoGP nagyágyúi, Brad Binder és Jack Miller nagy csodálói Pedrosának, Francesco Bagnaia pedig ugyancsak méltatta a spanyol versenyzőt.

„Úgy gondolom, Danit nem szükséges bemutatni, ő egy legenda, mindig fantasztikus tudású versenyző volt.”

Pedrosa és Bagnaia a vasárnapi futamon sokáig küzdöttek a harmadik pozícióért, ami rendkívüli teljesítmény volt a KTM veterán tesztpilótájától.

Pedrosa: Egy pillanatig reméltem, hogy összejöhet a dobogó

„Mindig versenyképes, ott voltam, amikor tesztelt, és lenyűgözött az a munka, amelyet végzett – mondta Bagnaia. – Hihetetlen, hogy most a verseny alatt is hibátlanul teljesített.”

Pedrosa sosem lett világbajnok a MotoGP-ben, ugyanakkor őt tartják a valaha volt legjobb versenyzőnek azok közül, akik nem értek fel a csúcsra ebben a géposztályban. Pályafutását 2001-ben kezdte a MotoGP legkisebb, 125 köbcentiméteres kategóriájában, ahol 2003-ban világbajnok lett. 2004-ben a 250 köbcentiméteres géposztályban kapott szerződést a Movistar Honda csapatától. Itt szintén ő nyerte a világbajnokságot, a következő évben pedig megvédte a címét. 2006-ban a Repsol Honda csapatával kezdte királykategóriás karrierjét, ahol 2007-ben, 2010-ben és 2012-ben is második lett az összetettben.

„Dani mindig zseniálisan teljesített – tette hozzá Bagnaia. – Szerintem neki van az egyik legjobb stílusa a világon, a kanyarokat szűken veszi, minden mozdulata tökéletes. Mindig ámulatba ejtett, csodálatos a pályán, bár nem volt lehetőségem követni őt [a hétvége során].”