back to top
2024. május 06. 07:23
KezdőlapMotoGPVilágbajnok barátja figyelmeztette Millert: A MotoGP néha kegyetlen, a szerződést fel lehet...

Világbajnok barátja figyelmeztette Millert: A MotoGP néha kegyetlen, a szerződést fel lehet bontani

A jelenleg szakértőként dolgozó Neil Hodgson úgy véli, nem véletlen, hogy Jack Miller formahanyatlása nagyjából akkor kezdődött, amikor a KTM bejelentette, hogy Pedro Acosta jövőre a MotoGP-ben fog versenyezni. A Superbike-világbajnok figyelmeztette az ausztrál pilótát, aki jelenleg gyereke születését ünnepli.

Továbbra sem oldódott meg a KTM helyzete, ami a jövő évi pilótafelállást illeti, hiszen még mindig öt versenyző pályázik négy helyre. Nagyon úgy tűnik, hogy az osztrák gyártó nem kap segítséget ehhez, hiszen a MotoGP kereskedelmi jogait birtokló Dorna nem hagyta jóvá, hogy újabb szatellitcsapatot hozzanak be a mezőnybe, más istálló pedig nem váltott motort.

Ennek következtében az a szituáció állt elő, hogy mind a négy jelenlegi versenyzőjük rendelkezik szerződéssel a 2024-es szezonra, viszont Pedro Acostának is odaígérték már az egyik motort. Ő és a nemrég 2026-ig hosszabbító Brad Binder biztonságban érezhetik magukat, ám Jack Millerrel és a GasGas pilótáival kapcsolatban egyaránt felmerült, hogy a megállapodás ellenére leváltják. Az utóbbi időszakban az ausztrál pilóta mutat gyenge formát, és a jelenleg szakértőként dolgozó Neil Hodgson szerint nincs oka a korábbi magabiztos nyilatkozatokra.

Balesete után Miller fájdalmas beismerést tett rossz formájával kapcsolatban

„Jack egy hihetetlen motorversenyző – jelentette ki a TNT Sports adásában a 2003-as Superbike-világbajnok. – Azonban nem véletlen, hogy a formahanyatlása pontosan arra az időszakra esik, amikor arról beszélnek, hogy Pedro Acosta a KTM-mel lép fel a MotoGP-be. Melyik csapathoz megy? Mindannyian azt feltételeztük, hogy a GasGashoz. A hétvégi pletykák szerint azonban a KTM gyári csapatához kerül. Acosta egy tízévente egyszer felbukkanó tehetség. Ha ott van [egy gyártó] kötelékeiben, akkor az mit tesz? Ha a helyükben lennék, akkor kísértésbe esnék, hogy a gyári istállóba tegyem.”

Persze felmerül a kérdés, hogy érdemes-e megkockáztatnia a KTM-nek, hogy azonnal a gyári motorra ültessék fel Acostát, hiszen nem mindenki képes azonnal megugrani ezt a szintet. Hodgson viszont úgy véli, hogy a 19 éves versenyző esetében ezzel nem lesz gond, így Miller valóban aggódhat a jövője miatt.

„Nem hiszem, szerintem van annyira tehetséges – válaszolta arra a kérdésre, hogy Acostának gondot okozhat-e az azonnali gyári ülés. – Hatalmas rajongója vagyok Millernek, mindannyian jó barátai vagyunk. Azonban ez egy üzlet, és néha elég kegyetlen üzlet. A szerződéseket át lehet alakítani, fel lehet bontani. Ez jár Jack fejében. Az ember keményebben próbálkozik, kicsit lassabban megy, módosítja a motort, összezavarodik, talán egy kicsit elveszíti a csapatába vetett bizalmat. Ez a MotoGP, úgyhogy mielőtt észrevenné, már a pontszerző helyeken kívül küzd.”

 

Millernek tehát alighanem sürgősen javulnia kell, ha meg akarja győzni a KTM-et, hogy jövőre is szükségük van rá állandó pilótaként. Most viszont aligha ez jár a fejében, ugyanis csütörtökön megszületett a lánya. A közösségi médiában megosztott néhány képet is, és azt is elárulta, hogy feleségével Ruby Adriana Mauval közösen a Pip Florence nevet választották.