2024. április 27. 14:27
KezdőlapMotoGPBalesete után Miller fájdalmas beismerést tett rossz formájával kapcsolatban

Balesete után Miller fájdalmas beismerést tett rossz formájával kapcsolatban

Jack Miller felidézte, hogyan ütközött össze Michele Pirróval a San Marinó-i Nagydíjon. Bár a baleset nem az ő hibája volt, ettől függetlenül bevallotta, hogy vissza kell szereznie az önbizalmát ahhoz, hogy javuljon a formája.

Jack Miller jól kezdte pályafutásának új fejezetét a KTM-nél, hiszen az eső három futamon egyaránt legyőzte csapattársát, Brad Bindert. Azóta viszont ez egyszer sem történt meg azokon a futamokon, amikor mindketten célba értek, így jelenleg tetemes a különbség köztük a táblázaton: az ausztrál pilóta 104 ponttal a tizedik, míg a dél-afrikai 173 egységgel a negyedik helyen áll.

Igaz, a legutóbbi balul sikerült futam egyáltalán nem Miller hibája volt, hiszen önhibáján kívül esett ki. Legalábbis magát a balesetet nem ő okozta, hiszen Michele Pirro volt az, aki nekiment, miközben ő Franco Morbidellivel csatázott. A gyári KTM motorosa ugyanakkor elárulta, hogy korábban elkövetett egy apró hibát, amelynek közvetetten volt szerepe a kiesésben.

Nem volt ideális nap – nyilatkozta. – Módosítottam néhány dolgon, elvégeztem pár utolsó finomítást a motoron, nem éreztem rosszul magam. Jobban kaptam el a rajtot, mint [a sprintfutamon], és felvettem a tempómat. 32 végét motoroztam, és a hátsó egyenesben elkövettem egy apró hibát. Csak egy kicsit lesodródtam, a tizenegyes [kanyarban] rámentem a zöld felületre. Franco Morbidelli utolért, hatszor próbált megelőzni, az utolsó alkalommal a négyesben. Ahogyan befordultam, Pirro eltalálta a bordáim közepét. Ennyi volt, többet nem nagyon tudok mondani. Nem ez volt számunkra a legjobb hétvége. Sz*r dolog így befejezni a versenyt. Az élen nem volt sok előzés, de egész hétvégén kicsik voltak a különbségek. Ez történik, amikor a motorok versenyképesek, a tapadás nagyon magas, a gumik nem igazán romlanak el. Nem kell nagyon menedzselni [őket]. Az én balesetem ugyanakkor csak azon múlt, hogy rosszkor voltam rossz helyen, balszerencsém volt.”

Binder kizárólag önmagát hibáztatja, pedig előre kidolgozott stratégiával készült Misanóra

A bukást tehát nem ő okozta, ám az is tény, hogy Miller ezúttal is sokkal hátrébb motorozott csapattársánál, aki a negyedik helyről csúszott el, és végül tizennegyedikként ért célba. A gyári KTM idősebbik pilótájának nem ez volt az első gyengébb hétvégéje a tempó terén, és ő maga is elismerte, hogy közel sem élete legszebb időszakát éli.

Tudjuk, hogy képesek vagyunk motorozni, tudjuk, hogy a motor jó, csak az önbizalmamnak és a komfortérzetemnek kell helyreállnia – fogalmazott. – Meg kell értenünk, hogy mire van szükség ahhoz, hogy újra működjön, én és a csapat is fáradhatatlanul dolgozunk. Próbálom a lehető legtöbbet kihozni magamból, a lehető legtöbbet dolgozni, hogy újra jól érezzem magam. Másképp motorozni, mindent megtenni, amit csak tudok a vezetési stílusomat illetően, hogy jobb legyek. Ez a folyamat kicsi [időt] igényel.”

Miller az erre vonatkozó kérdésre elárulta, hogy elsősorban a motor elejét illető magabiztosságon, illetve a kanyarsebességen kell javítania ahhoz, hogy ismét formába lendüljön. A négyszeres MotoGP-futamgyőztes azt is tudja, hogy mikor kezdődött a lejtmenet számára, ahogyan azt is leszögezte, hogy nem ez az első és nem is az utolsó ilyen időszak a pályafutása során.

Assenben más irányba mentünk, és a visszatérés után nem volt azonnali válasz – jelentette ki. – A tapadási szint szempontjából a pályák sem segítettek, Az egyik vagy a másik dologra fogjam? Nehéz. Mindannyian átmegyünk ezeken a pillanatokon. Nem ez az első alkalom, hogy szenvedek, és nem is ez lesz az utolsó.”