back to top
2024. május 06. 04:17
KezdőlapSuperbikeBautista zseniális csatában győzte le Rea-t és Razgatlıoğlut a Superpole versenyen

Bautista zseniális csatában győzte le Rea-t és Razgatlıoğlut a Superpole versenyen

Álvaro Bautista nyerte a Superbike-vb aragóniai hétvégéjének Superpole versenyét, miután az utolsó körben Toprak Razgatlıoğlut és Jonathan Rea-t is megelőzte. A címvédő ezzel növelte 42 pontra növelte előnyét az összetettben.

A szombati első futam után a Superpole verseny következett a Superbike-világbajnokság aragóniai hétvégéjén. A pole pozícióból ezúttal is Jonathan Rea indulhatott, mögüle a szombaton kétszer is bukó Álvaro Bautista és az emiatt sokat zárkózó Toprak Razgatlıoğlu várhatták a piros lámpák kialvását. Az első futamot megnyerő Michael Ruben Rinaldi ötödikként kezdett.

Bautista hatalmasat hibázott, de a Ducati-öröm mégsem maradt el Aragónban

A rajt után maradt a sorrend, ami az első hármat illeti, hátrébb Axel Bassani veszített sokat. Az első körökben Rea el tudott nyúlni a többiektől, Razgatlıoğlu viszont tapadt Bautistára. Mögöttük Andrea Locatelli meg tudta tartani a negyedik helyet Rinaldival szemben.

Ezt követően Bautista megközelítette Rea-t, és féltávnál meg is támadta a hatszoros világbajnokot, de az 1-es kanyarban nem tudott elfordulni mellette. A következő körben viszont úgy nézett ki, hogy meglesz az előzés, de Rea bravúrosan védekezett, és Bautistát még Razgatlıoğlu is megelőzte.

Az első hármas ezután sem szakadt el egymástól, de Razgatlıoğlu és Bautista sem tudott érdemben támadni. Egészen az utolsó körig, amikor a címvédő egy bátor manőverrel bement riválisa mellé, és hiába csúszott le az ideális ívről, megtartotta a második helyet. Sőt, az utolsó kanyarban még Rea-t is maga mögé utasította, így megszerezte a győzelmet. Mivel Razgatlıoğlu csak harmadik lett, Bautista előnye 42 pontra nőtt.

A Superbike-vb aragóniai Superpole versenyének végeredménye