back to top
2024. május 09. 04:40
KezdőlapMotoGPBagnaia sokáig küszködött, de most már megkönnyebbülten várja a folytatást Japánban

Bagnaia sokáig küszködött, de most már megkönnyebbülten várja a folytatást Japánban

Francesco Bagnaia elégedetten nyilatkozott a Japán Nagydíj pénteki napja után, és kijelentette, előreléptek a korábbi problémákat illetően. A címvédő megkönnyebbült az edzést követően.

Francesco Bagnaiának nehezen indult a Japán Nagydíj hétvégéje Motegiben. Bár az első szabadedzésen a negyedik helyen végzett, ami nem mondható rossznak, a magyar idő szerint délelőtt megrendezett edzésen sokáig nem volt ott az első tízben, és látszott rajta, hogy valamivel nem elégedett a motorral, illetve a beállításokkal kapcsolatban.

Binder pályacsúcsot futott, a szenvedő Bagnaia a végén támadt fel, Quartararo látványosan bukott

A hajrában azonban minden összeállt neki, és mind a köridőt, mind a pozíciót tekintve rengeteget javított. Végül csupán 29 ezreddel maradt el Brad Binder pályacsúcsot jelentő körétől, így már most kiharcolta magának a Q2-es szereplést. A 26 éves pilóta elégedetten nyilatkozott, de hozzátette, ezzel messze nincs vége a munkának.

„Nagyon boldog vagyok – értékelt a MotoGP hivatalos honlapjának. – Végre megtaláltuk az utat vissza a csúcsra. Pénteken már nagyon rég voltam gyors. Örülök, hogy a fékezést illetően előreléptünk, és végre úgy hajthatom [a motort], ahogyan korábban. Egyértelmű, hogy holnapra tennünk kell még egy lépést, de most igencsak boldog vagyok.”

Ami a fékezést illeti, Bagnaia az Indiai Nagydíj után kijelentette, hogy valami furcsa dolog történik vele, pontosabban a motorjával. Korábban ugyanis ez volt az egyik legnagyobb erőssége, de a misanói hétvégén valami megváltozott, és sokkal többet küszködött. Azonban úgy néz ki, a Ducatinál megoldották a problémát, ami hatalmas megkönnyebbülést okozott a címvédőnek.

A nullázó Bagnaia szerint valami furcsa dolog történik vele

„Igen, és jó volt látni, hogy fékezés közben is stabilabb tudtam lenni – válaszolta az erre vonatkozó kérdésre a bajnoki éllovas. – Köszönetet kell mondanom a csapatomnak, akik sokat dolgoztak azon, hogy kipróbáljunk valami mást. Meglátjuk, mi lesz holnap, de biztos vagyok benne, hogy egész hétvégén harcolhatunk az első helyekért.”

Bagnaiának össze kell szedni magát, hiszen az előző három hétvégén rendre kevesebb pontot szerzett első számú üldözőjénél, Jorge Martínnál, így a különbség, amely már 66 pont is volt, 13 egységre apadt. Persze ebben a montmelói sérülés is közrejátszott, ettől függetlenül jól jönne neki egy magabiztos szereplés, hogy valamennyire ismét el tudjon lépni riválisától.