back to top
2024. május 07. 04:16
KezdőlapMotoGPMartín: Senki nem volt a tempóm közelében, a bukás nem jelent katasztrófát

Martín: Senki nem volt a tempóm közelében, a bukás nem jelent katasztrófát

Jorge Martín nem tekint tragédiaként az Indonéz Nagydíjon történt bukására, de igyekszik tanulni a hibájából. Annak pedig kifejezetten örül, hogy addig a pontig ő volt a leggyorsabb a pályán.

Jorge Martínnak álomszerűen alakult az Indonéz Nagydíj hétvégéje a sprintfutamtól egészen a főverseny 13. köréig. A Pramac pilótája a hatodik helyről indulva megnyerte a szombati viadalt, és átvette a vezetést az összetettben Francesco Bagnaiától. Másnap már az első kanyarban élre állt, és 3 másodperces különbséget alakított ki a mezőnnyel szemben.

Dráma Indonéziában: Martín óriásit hibázott, Bagnaia a 13. helyről indulva tarolt és ismét a tabella élén áll

Ekkor azonban a 11-es kanyarban váratlanul elesett. Ha ez nem lenne elég, a tizenharmadik helyről rajtoló Bagnaia megnyerte a futamot, így nemcsak visszavette a vezetést az összetettben, hanem 18 pontra elhúzott riválisától. Martín ugyanakkor igyekszik nem tragédiaként kezelni az esést, és próbálja megtalálni a pozitívumokat.

„Nagyszerű futam volt addig a pontig – nyilatkozta a MotoGP hivatalos honlapjának. – A tízes kanyarban kicsit szélesre mentem, arra gondoltam, hogy koszos, és igazam volt. A következő kanyarban elestem. Kár érte, mert a tizenhárom kör alatt ez volt az egyetlen hiba, amelyet elkövettem. Koncentrált voltam, és minden jól ment. Örülök, hogy én vagyok a leggyorsabb, és senki nem volt a tempóm közelében. Boldog vagyok, hogy ekkora a sebességünk.”

A mostani hibáját leszámítva Martín kifejezetten jó formában van, és Bagnaia montmelói balesetétől egészen idáig minden sprint- és főfutamon legyőzte riválisát, igaz, Motegiben a címvédő volt előrébb, amikor vasárnap bukott. Éppen ezért a spanyol motoros nem gondolja, hogy a bukásával elvesztette volna a világbajnoki címet.

„Teljes mértékben uraltam a motoromat, a gumikat, és magabiztosnak éreztem magam – fogalmazott, majd hozzátette, sok van még a szezonból. – Ez a versenyzés, ilyesmi megtörténhet. Még mindig van tíz futam, így hosszú út áll előttünk. Ha az utolsó előtti verseny lett volna, akkor talán katasztrófaként tekintenék rá.”

Martín a fájdalmas kiesés után: Eddig nem hibáztam, előbb-utóbb el kellett jönnie

Persze nyilvánvaló, hogy ha komoly következménye lesz, ha nem, az esés teljes mértékben Martín hibája volt, így okulnia kell belőle a jövőre nézve. „Próbáltam menedzselni [a tempót] – jelentette ki. – Azonban még tizennégy kör volt hátra, így hosszú volt még a futam. Ugyanakkor tanulni fogok a hibámból, és legközelebb, amikor három másodperes [előnyöm] lesz, kicsit lassítok majd.”