back to top
2024. május 03. 12:25
KezdőlapMotoGPIsmét változott az Ausztrál Nagydíj vasárnapi menetrendje, korábban kezdődnek a futamok

Ismét változott az Ausztrál Nagydíj vasárnapi menetrendje, korábban kezdődnek a futamok

A MotoGP bejelentette, hogy ismét változtat a vasárnapi programon. Ennek keretében a három verseny egy-egy órával korábban kezdődik, és nemcsak a királykategória, hanem a Moto2 és a Moto3 mezőnyének is lesz bemelegítés.

Vasárnapra borzasztó időjárás várható Phillip Islanden, a jelenlegi előrejelzések szerint esni fog az eső, de ami ennél is rosszabb, 60 km/h-s szélerősségre kell számítani, és akár 90 km/h-s erősségű széllökések is lehetnek. A MotoGP, illetve a sorozat kereskedelmi jogait birtokló Dorna pénteken már változtatott a menetrenden, és lényegében megcserélte a sprint-, illetve a főfutam kezdési időpontját, utóbbit a mai napon rendezték meg.

Óriási végjáték után Zarco először nyert a MotoGP-ben, Di Giannantonio dobogós Ausztráliában

A leintés után 15 perccel aztán el is eredt az eső, de persze az újabb változtatást nem ezért jelentették be. Hanem azért, mert a prognózisok alapján délelőtt valamivel jobb körülmények fogadják majd a versenyzőket. Ennek tudatában pedig úgy döntöttek, hogy ismét változtatnak a menetrenden, ami ezúttal már a Moto2 és a Moto3 mezőnyét is érinti.

A MotoGP bejelentette, hogy a futamokat egy órával előrébb hozzák, vagyis magyar idő szerint a Moto3-as verseny éjjel 1 órakor, a Moto2-es 2:15-kor, míg a MotoGP sprintje 4-kor rajtol el. Ennek megfelelően a királykategória bemelegítése is korábban lesz, és a körülményekre való tekintettel a két kisebb géposztály számára is lesz egy ilyen esemény.

Az Ausztrál Nagydíj frissített menetrendje

SZOMBAT
23:20 – 23:30 Moto3 Bemelegítés
23:40 – 23:50 Moto2 Bemelegítés
VASÁRNAP
0:00 – 0:10 MotoGP Bemelegítés
1:00 Moto3 Verseny
2:15 Moto2 Verseny
4:00 MotoGP Sprintverseny