back to top
2024. május 12. 03:52
KezdőlapMotoGPNemsokára jó híreket jelenthet be a Marc Márquez érkezése miatt távozó Di...

Nemsokára jó híreket jelenthet be a Marc Márquez érkezése miatt távozó Di Giannantonio?

Fabio Di Giannantonio optimistán nyilatkozott a jövőjével kapcsolatban, és kijelentette, szerinte „valami nagyon szép dolog” van készülőben. A Gresini pilótája a Thai Nagydíjon későn érte utol a középmezőny elejét, de ezzel együtt is elégedett.

Fabio Di Giannantoniónak jelenleg nincs ülése a 2024-es szezonra. Az biztos, hogy jelenlegi csapatától, a Gresinitől távoznia kell, hiszen jövőre Marc Márquez érkezik öccse, Álex mellé. A legutóbbi pletykák és hírek alapján azonban a 25 éves motoros helyzete nem teljesen reménytelen azt illetően, hogy a következő idényben is a MotoGP-ben szerepelhet.

Eldőlt, hogy már idén kipróbálhatja-e a Ducatit Marc Márquez

Az idősebbik Márquez távozása miatt a Hondánál momentán üresedés van. Nemrég még Miguel Oliveira és Maverick Viñales tűntek a legesélyesebb utódjelölteknek, de mindketten tagadták, hogy komolyabb kapcsolatba kerültek volna a japán gyártóval, ahogyan márkatársuk, Aleix Espargaró is. Ha pedig ez valóban így van, és a Honda nem akar újoncot felültetni a motorra, akkor Di Giannantonio kézenfekvő választásnak tűnik, hiszen az már biztos, hogy Iker Lecuona jövőre is a Superbike-világbajnokságban folytatja. Az olasz versenyző mindenesetre optimista.

„Az biztos, hogy dolgozunk, és remélem, jó hírekkel szolgálhatok – nyilatkozta. – Úgy gondolom, hogy valami nagyon szép dolog van készülőben, úgyhogy jelenleg nem sietek. Szeretném élvezni a [szabad] hetet, dolgozni az otthoni stábommal, hogy felkészüljek a jövőmre, aztán majd meglátjuk. Malajziában talán tudok valamit mondani.”

Miután hivatalossá vált, hogy Di Giannantonio távozik a Gresinitől, Indonéziában és Ausztráliában királykategóriás pályafutása két legjobb versenyeredményét érte el: Mandalikán a negyedik, Phillip Islanden a harmadik helyen ért célba. A Thai Nagydíjon csupán a kilencedik lett, de a rajtpozícióját figyelembe véve ezzel sem lehet elégedetlen.

Hatalmas csata után Martín visszaverte a támadásokat, Bagnaia a futam végi drámának örülhetett

„Hátulról indultam, és végrehajtottam néhány szép előzést – értékelte a versenyét. – A tempó is jó volt. Szóval elkezdtem felzárkózni, de túl későn értem utol a második bolyt. Ugyanakkor rendkívül boldog vagyok, mert hatalmas volt a hőség, és könnyű volt hibázni. Azt hiszem, ha kicsit előrébb tudnánk rajtolni, akkor ismét a legjobb ötbe kerülésért harcolhatnék. Nagyon örülök, az elmúlt három versenyen hihetetlen munkát végeztünk.”

Halálfélelme volt Aleix Espargarónak a Thai Nagydíj végén a brutális körülmények miatt

Di Giannantonio az előző négy futamhétvégén több pontot szerzett (50), mint az első tizenhárom fordulóban (43). Ennek köszönhetően feljött a tabella tizenkettedik helyére, közvetlenül Álex Márquez mögé. Igaz, kettőjüket egy jelentősebb különbség, 24 egység választja el a tabellán, de ha így folytatja, akkor még az előzés sem tűnik elképzelhetetlennek.