back to top
2024. május 08. 15:51
KezdőlapMotoGPVáratlan fordulat Marc Márquez utódlásában, teljesen új név került a kalapba

Váratlan fordulat Marc Márquez utódlásában, teljesen új név került a kalapba

Egy spanyol újságíró szerint a Honda olyan pilótát keresett meg, aki eddig fel sem merült Marc Márquez utódjaként. Ricard Jové úgy tudja, hogy a Moto2-ben szereplő Fermín Aldeguer ajánlatot kapott a japán gyártótól.

Továbbra is kérdéses, hogy ki lesz Marc Márquez utódja a Hondánál. Az már biztos, hogy Johann Zarco az eredeti terveknek megfelelően az LCR-nél fog jövőre versenyezni, és úgy tűnik, hogy az Apriliától sem fogják elvinni egyik versenyzőt sem. Korábban Miguel Oliveira, Maverick Viñales, sőt, még Aleix Espargaró neve is felmerült, de mindhárman kijelentették, hogy nem kerültek közelebbi kapcsolatba a japán gyártóval.

Az azonban eddig biztosnak tűnt, hogy a Honda olyan motorost akart, aki rendelkezik tapasztalattal a MotoGP-ben. Nos, erre a mostanáig alapvetésnek tűnő kijelentésre cáfol rá Ricard Jové, a DAZN riportere. A spanyol újságíró ugyanis úgy tudja, hogy a legújabb kiszemelt Fermín Aldeguer, aki múlt héten megnyerte a Moto2-es Thai Nagydíjat.

Aldeguer rajt-cél győzelmet aratott Thaiföldön, Acosta még nem világbajnok

„Ma megerősítették nekem ezt az információt – írta saját X-oldalán. – Most már feltételezhetjük, hogy Fermín Aldeguer egyértelmű ajánlatot kapott a HRC-től, hogy 2024-ben és 2025-ben Joan Mir mellett versenyezzen. Tudom, hogy a Moto2 a prioritásuk, amit én támogatok. Azonban, ahogyan az lenni szokott, egy ilyen vonat ritkán áll meg. Dönteniük kell majd.”

A még mindig csak 18 éves motoros 2018-ban és 2019-ben a European Talent Cupban versenyzett, második szezonjában három második pozícióval harmadik lett az összetettben. 2020-ban a Stock 600-as, 2021-ben a Moto2-es Európa-bajnokságot nyerte meg. Utóbbi évben már a MotoE-világbajnokságon is szerepelt, az idény közepén pedig átnyergelt a Moto2-es vb-re, igaz, nem minden futamon volt ott.

Tavaly viszont már teljes szezonon át szerepelt a Boscoscuro motorjait használó Speed Up Racing színeiben. Legjobb eredményei az Ausztráliában és Valenciában elért negyedik helyek voltak, idén pedig már a dobogó is összejött neki. Sőt, Silverstone-ban rögtön a pódium tetején pezsgőzhetett, miután megnyerte a versenyt. Legközelebb Indonéziában zárt az első háromban, azóta viszont mindig így tett. Jelenleg a hatodik helyen áll az összetettben, de egy nagy hajrával akár még a harmadik pozíciót is megszerezheti.

Nemsokára jó híreket jelenthet be a Marc Márquez érkezése miatt távozó Di Giannantonio?

Ami a szezon végén üresen maradó Hondát illeti, nemrég még Fabio Di Giannantonio tűnt a legesélyesebbnek, és ő maga is úgy fogalmazott, hogy „valami szép dolog van készülőben”. „Di Giannantonio egy telefonhívásra vár, amely a következő napokban érkezhet, hogy Barcelonába utazzon, és aláírja a szerződést” – írta az olasz Sky még hétfőn. Kérdés, hogy ez a telefonhívás megérkezett-e, és ha nem, akkor meg fog-e érkezni valaha.