2024. április 27. 19:06
KezdőlapMotoGPHiába a műtét, Rinsnek újabb futamhétvégéket kell kihagynia

Hiába a műtét, Rinsnek újabb futamhétvégéket kell kihagynia

Álex Rinsnek újabb két versenyhétvégét kell kihagynia sérülése miatt, ugyanis a Maláj és a Katari Nagydíjon sem lehet ott, ráadásul a valenciai szereplése is kérdéses. A spanyol pilótát Iker Lecuona fogja helyettesíteni.

Tovább tart Álex Rinsnek a mugellói sérülés miatt kálváriája. Azok után, hogy az indonéziai főfutamon a rendkívül biztató kilencedik helyet érte el, Thaiföldön ismét vissza kellett lépnie a fájdalmak miatt. Ezután ismét megműtötték, és a spanyol versenyző bízott benne, hogy a szezon utolsó három fordulóján motorra ülhet, ám ez nem fog megtörténni.

Rins elárulta, miért lépett vissza, a következő futamhétvégét is kihagyhatja

Az LCR Honda motorosa az Olasz Nagydíj sprintfutamán szenvedett súlyos balesetet, aminek következtében eltört a síp- és szárkapocscsontja. Hét hétvégét teljes egészében ki kellett hagynia, majd némileg váratlanul Japánban megpróbálkozott a visszatéréssel. Ez akkor még korainak bizonyult, és az első szabadedzés után visszalépett.

Két héttel később viszont már nem volt gond, és végig tudta csinálni a hétvégét Mandalikán, ahol ő volt a Honda legeredményesebb versenyzője. Ennek tudatában igencsak meglepő fordulatot jelentett, hogy újabb egy hét múlva ismét gondjai akadtak, és az Ausztrál nagydíj szombati napján már nem volt ott a mezőnyben.

Ekkor az orvosi csapatával közösen úgy döntöttek, hogy ismét kés alá fekszik, és elvégeznek rajta egy korrekciós műtétet, aminek következtében a Thai Nagydíjon ismét nem lehetett ott. Rinsék ugyanakkor abban reménykedtek, hogy az idény utolsó három hétvégéjén már semmi nem fogja megakadályozni őt a versenyzésben, de ez hiú ábrándnak bizonyult.

Azzal, hogy Malajziában és Katarban sem lesz ott, a 27 éves motoros legfeljebb egyszer, Valenciában ülhet fel a Hondára búcsúzóul. Azonban ennél minden bizonnyal jobban izgatja a két nappal később esedékes teszt, ahol már a Yamahát próbálhatná ki, hiszen jövőre már a másik japán gyártó színeiben lesz ott a rajtrácson. A szezon végi tesztelés pedig rendkívül fontos egy csapatot váltó pilóta számára, ahogyan azt nemrég Marc Márquez is megfogalmazta.

Marc Márquez hálás a Hondának, hogy elkerüli a rémálomszerű forgatókönyvet

Ami Rins pótlását illeti, az LCR közleménye szerint honfitársa, Iker Lecuona fogja őt helyettesíteni. A 23 éves pilóta már ötször szerepelt beugróként a MotoGP idei szezonjában, ebből három alkalommal Rins motorján ült. Pontot azonban még nem szerzett, egyedüliként azok közül, akik legalább egy futamon elindultak ebben az idényben.