back to top
2024. május 04. 22:53
KezdőlapMotoGPMarc Márquez hálás a Hondának, hogy elkerüli a rémálomszerű forgatókönyvet

Marc Márquez hálás a Hondának, hogy elkerüli a rémálomszerű forgatókönyvet

Marc Márquez számára lehetővé tette a Honda, hogy már idén felüljön a jövő évi motorjára, a hatszoros MotoGP-bajnoknak pedig egyértelmű, hogy ennek óriási jelentősége van. A spanyol pilóta a valenciai teszten próbálhatja majd ki a 2023-as Desmosedicit, azt a konstrukciót, amellyel jövőre versenyezni fog. Paolo Ciabatti azt is megosztotta a sajtóval, hogy miért nem a legújabb motort fogja megkapni a nyolcszoros világbajnok.

A Honda engedélyezi Marc Márquez számára, hogy már a november végén esedékes valenciai teszten felüljön a Ducatira. A jövő szezonban a Gresini színeiben versenyző pilóta tisztában van vele, hogy mennyire nagylelkű volt vele idei csapata, és ezért háláját sem felejtette el kifejezni: „nagyon jó hír, szeretném megköszönni a Hondának; mindenkinek, aki ott dolgozik, hogy megengedték ezt nekem”. A felek láthatóan vigyáznak arra, hogy a körülményekhez képest jó hangulatban váljanak el egymástól, és ez nem is csoda, hiszen máris szólnak arról pletykák, hogy a 30 éves pilóta akár már 2025-ben visszatérhet a japán gyártó kötelékébe.

Marc Márquez megállapodott a Hondával az azonnali visszatérés feltételeiről?

„Ez fontos egy versenyző számára, hiszen nemcsak egy nap, hanem két hónap tesztelésről van szó. Ha ez nincs [biztosítva a számodra], akkor decemberben és januárban úgy mész el szabadságra, hogy ki sem próbáltad az új motort, és ez nem a legjobb egy pilóta számára, sőt inkább olyan, mint egy rémálom. Szóval szeretnék köszönetet mondani a Hondának, hogy lehetővé tették számomra az új motor kipróbálását, ezzel legalább az első esélyt megkapom arra, hogy megértsem a [számomra] új stílust” – nyilatkozta Márquez.

Azt már korábban lehetett tudni, hogy a Gresini pilótái jövőre sem a legfrissebb technikán fognak ülni, Márquez azonban arról beszélt, hogy reményei szerint a pályán nyújtott teljesítményével ki tudja majd harcolni, hogy a csapat jövőre megkapja a legújabb fejlesztéseket. Paolo Ciabatti, a Ducati sportigazgatója ezt a kérdést nem érintette a Sky-nak adott interjújában, azt azonban elmagyarázta, hogy miért csak a két „gyári” istálló fogja megkapni a 2024-es Desmosedicit.

Kiharcolná magának a legjobb Ducatit Marc Márquez, aki jövőre bajnok lehet a Gresini szerint

„Mindenki tudja, hogy a megállapodásaink alapján – ahogy már korábban is mondtuk, amikor arról volt szó, hogy adhatunk-e 2024-es motort Marco Bezzecchinek – a Lenovo [a gyári csapat – a szerk.] mellett a Pramac csapata fogja megkapni jövő évi konstrukciót, ez szerződésbe van foglalva. Minden évben a hivatalos csapat [előző szezonban használt] motorjait adjuk oda a szatellitcsapatoknak, versenyzőnként egy darabot. Erre [idén] a Valenciai Nagydíjat követő kedden fog sor kerülni” – tisztázta a kérdést az olasz szakember.