back to top
2024. május 12. 05:24
KezdőlapMotoGPA sokáig küszködő Martín csak egy feltétellel volt hajlandó visszamenni a pályára

A sokáig küszködő Martín csak egy feltétellel volt hajlandó visszamenni a pályára

Jorge Martín ugyan bejutott a Q2-be a Katari Nagydíj edzésén, de korántsem volt annyira magabiztos, mint az előző hétvégéken. A Pramac versenyzője bízik benne, hogy a többi pilóta adatai sokat segíthetnek neki.

Jorge Martín az élen indította a Katari Nagydíj hétvégéjét, hiszen az első szabadedzésen ő bizonyult a leggyorsabbnak, ám már akkor sem tűnt elégedettnek, miután többször is megbicsaklott alatta a motort. Az edzésen aztán nem is tudott az élmezőnyben zárni, hiszen csak hetedik lett, amivel ugyan bejutott a Q2-be, de esetében nem feltétlenül ad okot a bizakodásra.

Meglepetéssel zárult a MotoGP katari edzése, Martín és Bagnaia is csak a középmezőnyben

A világbajnokság második helyezettjének sokáig nem is volt értékelhető ideje a magyar idő szerint kora esti tréningen, hiszen másodpercekkel elmaradt az aktuális éllovastól. A hajrában aztán sikerült beverekednie magát a legjobb tízbe, sőt, riválisát, Francesco Bagnaiát is megelőzte, de nem lehet elégedett. Elmondása szerint az első szabadedzésen használt gumiszett később már nem működött.

Nem volt könnyű, de örülök, hogy ott vagyok a Q2-ben – nyilatkozta Martín az edzés leintése után, majd elárulta, mi lehetett a szenvedésének az oka. – Volt némi problémám a délelőtt [valójában délután – a szerk.] használt gumiszettel, mert négy másodperccel maradtam el az elsőtől. Valami nem stimmelt azokkal az abroncsokkal.”

Martín nehéz helyzetbe került, hiszen nem voltak meg a szükséges alapok ahhoz, hogy igazán magabiztosan motorozzon, és az utolsó tizedeket is megtalálja. Ennek ellenére a továbbjutása nem forgott veszélyben, ám korábban lehetett látni a közvetítésben, hogy hevesen gesztikulálva magyaráz főmérnökének, Daniele Romagnolinak. Mint kiderült, csak egyetlen feltétellel volt hajlandó visszamenni a pályára.

Nagyon érett módon jutottam be a Q2-be – vélekedett. – Sokat javultam anélkül, hogy hibákat követtem volna el. Nagyon komplikált volt, mert rendkívül lassú voltam, de egy ponton azt mondtam a főmérnökömnek, hogy nem megyek ki újra, ha nem teszünk fel új gumit. Teljesen felesleges lett volna, elestem, megsérültem volna.”

Nem Rossi és Lorenzo csatájának stílusát követik a Ducati bajnokesélyesei, de egyikük változtatna

A rossz kezdés miatt Martín kevesebb releváns adatot gyűjteni a mezőny nagy részénél. A csütörtöki sajtónapon szóba került az adatok megosztása, amelyet ő szíve szerint nem tenne meg, most viszont kifejezetten jól jöhet neki, hogy láthatja a másik hét Ducatival kapcsolatos számokat „Nincs információnk szombatra a gumik miatt – jelentette ki. – A Ducati többi versenyzőjétől kapott információk sokat segítenek majd a sprintfutamra történő felkészülésben.”