back to top
2024. május 17. 13:16
KezdőlapMotoGPKinyílt Pandóra szelencéje? – Bagnaia belengette, hogy visszavág Martín keménységéért

Kinyílt Pandóra szelencéje? – Bagnaia belengette, hogy visszavág Martín keménységéért

Francesco Bagnaia kijelentette, Jorge Martín „érdekes helyzetet” teremtett agresszív manővereivel. A gyári Ducati versenyzője dühös az eredmény miatt, mivel a hétvége korábbi szakaszában sokkal jobban érezte magát a motoron.

Francesco Bagnaia csupán az ötödik helyen végzett a Katari Nagydíj sprintfutamán, és mivel Jorge Martín megnyerte a versenyt, a címvédő előnye 7 pontra csökkent üldözőjével szemben. Egyúttal az is biztossá vált, hogy a jövő heti valenciai forduló során lesz a bajnokavatás, és a loszaili főfutamon az is eldőlhet, hogy vasárnap.

Martín agresszív versenyzéssel, Bagnaiával többször is összeérve nyerte a katari sprintet

A két végső győzelemre esélyes pilóta többször is összecsapott egymással, és mindkétszer Martín jött ki belőle győztesen. A Pramac motorosa a rajtnál, majd nem sokkal később még egyszer bevetődött Bagnaia mellé, és mindkét alkalommal összeértek. A 26 éves pilóta elhintette, hogy készen áll a visszavágásra. Szerintem nagyszerű, hogy ő volt az, aki megtette – utalt a kemény manőverekre. – Így olyan helyzetet teremt, amely érdekes lehet vasárnapra.”

Bagnaia a negyedik helyről rajtolva ugyanott fordult, de már Martín mögött, viszont Fabio Di Giannantonio előtt. A spanyol pilóta aztán hibázott, majd jött a már említett megmozdulás, a Gresini versenyzője is kihasznált. Honfitársa ekkor még vissza tudott vágni, de néhány másodperccel később végleg elment a meglepően lassú gyári Ducati mellett.

Őszintén szólva egész hétvégén másképp éreztem magam – értékelt Bagnaia. – Úgy éreztem, hogy lehet gondolkodni a győzelmi esélyeinken. Aztán a futamon más volt az érzet, miután elindultam. Sokat küszködtem azzal, hogy hajtsak, hogy normális tempóm legyen. Ezt már délelőtt [valójában délután – a szerk.] megmutattam, kiegyensúlyozottsággal együtt. Szóval elég dühös vagyok a történtek miatt, mert kár érte, hogy így veszítettem hét pontot.”

Bagnaia aztán utolérte Álex Márquezt, de amikor már úgy tűnt, hogy megtámadhatja, ismét lemaradt márkatársától. A hajrában Maverick Viñales került veszélyesen közel hozzá, de a gyári Aprilia motorosa nem tudott érdemi támadást intézni ellene. A bajnokság éllovasa bízik benne, hogy a fontosabbik viadalon jobb teljesítményre lesz képes.

„Várom a vasárnapi versenyt, mert úgy gondolom, normál helyzetben gyorsabb tudok lenni – jelentette ki. – A hátsó tapadást nagyon alacsonynak éreztem, nehezen tudtam ugyanúgy kijönni [a kanyarokból], mint az előttem lévő srácok. Amint gázt adtam, sokat csúszkáltam, és [a kerekeim] kipörögtek. Más volt a hétvége többi részéhez képest.”