back to top
2024. május 02. 23:06
KezdőlapMotoGPKetten is megsérültek a katari sprinten történt balesetben, egyikük biztosan kihagyja a...

Ketten is megsérültek a katari sprinten történt balesetben, egyikük biztosan kihagyja a futamot

Miguel Oliveira és Aleix Espargaró is megsérült a Katari Nagydíj sprintfutamának elején bekövetkezett balesetben. Előbbit kórházba szállították, és biztosan kihagyja a főversenyt, míg utóbbinál kérdéses a részvétel.

Három versenyző is bukott a Katari Nagydíj sprintfutamának 1. körében. Először Miguel Oliveira ütközött neki Aleix Espargaró motorjának, aminek következtében mindketten a földre kerültek, ahogyan Enea Bastianini is, aki nem tudta kikerülni a gyári Apriliát. Az incidensbe közvetve Franco Morbidelli is belekeveredett, akinek le kellett lassítania ahhoz, hogy ki tudja kerülni a romokat.

Martín agresszív versenyzéssel, Bagnaiával többször is összeérve nyerte a katari sprintet

Az olasz pilóta visszaült a motorjára, és befejezte a versenyt, míg Espargaró a bokszba hajtott. Oliveira viszont nem tudta folytatni a futamot, és mint kiderült, nem véletlenül. Hármuk közül ugyanis ő járt a legrosszabbul, hiszen a baleset következtében eltört a jobb oldali lapockacsontja. A portugál pilótát kórházba kellett szállítani kivizsgálásra.

Az biztos, hogy a sérülése miatt a mostani főversenyen nem lehet ott, és az is nagyon valószínű, hogy a valenciai szezonzárót is kénytelen lesz kihagyni. Amennyiben így lesz beteljesedik egy szomorú statisztika: ez esetben a szezon egyetlen szombati vagy vasárnapi futamáról sem lesz elmondható, hogy az állandó mezőny mind a huszonkét tagja rajthoz tudott állni, függetlenül attól, hogy Álex Rins visszatér-e a jövő heti fordulóra.

Oliveira idénye kifejezetten balszerencsésen alakult a sérülések szempontjából. A Portugál Nagydíjon Marc Márquez addigra már irányíthatatlan motorja csapódott bele, ezért ki kellett hagynia egy hétvégét. A negyedik helyszínen, Jerezben pedig Fabio Quartararóval ütközött, aminek következtében ismét kényszerpihenőre kellett vonulnia.

Bár az RNF Aprilia motorosa járt a legrosszabbul, nem ő volt az egyetlen, aki megsérült a balesetben. Espargaró apró törést szenvedett a szárkapocscsontjában, ezért ő is meglátogatta az orvosi központot. Az Aprilia közleménye szerint a spanyol versenyzőnek kérdéses a szereplése, és a bemelegítés előtt fog eldőlni, hogy ott lehet-e a rajtrácson. Amennyiben igen, úgy a tizedik helyett a tizenhatodik helyről fog indulni a Morbidellinek kiosztott pofonért kapott büntetés miatt.

Súlyos büntetést ért a pofozkodás a MotoGP edzésén (videó)

A két sérült pilóta nem tudott nyilatkozni, így jelenleg egyedül Bastianini véleményét ismerhette meg a világ a balesetről. A gyári Ducati motorosa szerint Oliveira okozta a bajt. Miguel keményen fékezett, az előttünk lévő versenyzők pedig nem – jelentette ki. – Miguel valamennyire a külső íven ment, és eltalálta Aleixet, ahogyan én is. Lehetetlen volt nem elesni.”