back to top
2024. május 04. 23:19
KezdőlapOffroadÚj színekben, új motorral indul Zsigovits Norbert a Superenduro-vb-n

Új színekben, új motorral indul Zsigovits Norbert a Superenduro-vb-n

A csákánydoroszlói versenyző 2024-es Superenduro GP of Hungary versenyen négyütemű motorral áll rajthoz a Prestige kategóriában.

A hétvégén Franciaországban rajtol a FIM Superenduro-világbajnokság 2023/2024-es szezonja, amely során a Prestige kategória legesélyesebb magyar versenyzője Zsigovits Norbert lesz. A Hungarian Motorsport Academy támogatottja a múlt hét folyamán érkezett haza egyhónapos amerikai túrájáról, az AMA Endurocross sorozatban készült az idei teremenduro-szezonra.

A Superenduro-vb idén a korábbiaknál hosszabbnak ígérkezik, a versenyzők hét fordulóra készülhetnek, köztük 2024. február 3-án az MVM Dome-ban zajló Superenduro GP of Hungary versenyre. Nem a helyszínváltozás lesz az egyetlen újdonság, hanem az is, hogy Zsigovits Norbert az idei szezontól nem KTM, hanem GasGas típusú motorral indul.

Ez azonban nem hoz gyökeres változást, hiszen az Amerikában használt Husqvarnához hasonlóan a GasGas is a KTM csoporthoz tartozik, így a 2024-es GasGas EC 350-F elsődleges újdonsága abban rejlik, hogy a tavalyi szezon során használt KTM-mel ellentétben ez a motor már négyütemű, amivel a rajtnál előnyben lehet, és nagyobbakat lehet vele ugrani.

Zsigovits Norbert nagyot bukott az amerikai superendurobajnokságon (videó)

Zsigovits Norbert új színeket is képvisel a hétvégétől, hiszen eddigi szponzora, a mousse-okat és motoralkatrészeket gyártó X-Grip csapatának tagja lett, így a hétvégétől már az osztrák vállalat arculatát viszi a versenyekre.

„Gyakorlatilag a cég megalakulása óta együtt dolgozunk, részese lehettem annak, ahogy nagyra nőnek” – nyilatkozta Zsigovits Norbert a P1race.hu-nak. – A tervek szerint egyedül én megyek a csapatból a Superendurón. A többi versenyző osztrák, kiemelkedik közülük Dieter Rudolf, aki többször célba ért már az Erzbergrodeón, de Valentino Hutter, Matthias Buchinger és Kilian Zierer is tehetséges motoros.”

A szezonkezdet előtt Zsigovits Norbert természetesen ki is próbálta új motorját, a tapasztalatairól vlogjában számolt be az érdeklődőknek.