back to top
2024. május 19. 07:33
KezdőlapMotoGPDi Giannantonio elárulta, miért nem támadta Bagnaiát, Bezzecchi nem akar segíteni a...

Di Giannantonio elárulta, miért nem támadta Bagnaiát, Bezzecchi nem akar segíteni a címvédőnek

Fabio Di Giannantonio kijelentette, nem tudta volna összeérés nélkül végrehajtani az előzési manővert Francesco Bagnaiával szemben, ezért nem támadta meg honfitársát. Marco Bezzecchi szintén nem akart segíteni a hozzá hasonlóan a VR46 Akadémiáról érkező pilótának, és a főversenyen is magáért fog küzdeni.

Francesco Bagnaia az ötödik helyet szerezte meg a Valenciai Nagydíj sprintfutamán, Fabio Di Giannantonio és Marco Bezzecchi előtt. Mindkét honfitárs esetében felmerülhet, hogy esetleg segíteni akarnak a címvédőnek a bajnoki harcban, de mind a Gresini, mind a VR46 pilótája leszögezte, hogy saját magáért küzd ezen a hétvégén.

Martín megnyerte a sprintet, életben tartotta bajnoki reményeit a nem kockáztató Bagnaia ellen

Ami előbbit illeti, a múlt heti katari főversenyen nem sorolt be a gyári Ducati mögé, hanem megelőzte, és megszerezte első győzelmét a MotoGP-ben. Most viszont sokáig közvetlenül mögötte motorozott, és bár többször is előfordult, hogy a különbség 1 tized alá ment, érdemi támadást egyszer sem intézett Bagnaia ellen. Ennek azonban nem az volt az oka, hogy segíteni akart neki, Di Giannantonio úgy véli, hogy a mostani szituációjában ezt nem is tehetné meg.

Azért vagyok itt, hogy futamokat nyerjek és dobogókat szerezzek magamnak – nyilatkozta a MotoGP hivatalos honlapjának. – Nem tudjuk, hogy jövőre is itt leszek-e. Jelenleg nem vagyok olyan helyzetben, hogy szívességet tegyek más versenyzőnek. Azért vagyok itt, hogy megpróbáljam a maximumot kihozni magamból. Tényleg megpróbáltam. Nagyon lágy a vezetési stílusom, de őszintén szólva hajtottam, a határon voltam. Túl kockázatos lett volna [az előzés], és az egyenesben sokat vesztettem, úgyhogy nehéz volt. Amikor pedig közelebb értem, nem volt valódi esélyem arra, hogy összeérés nélkül megcsináljam a manővert, és [a kontakt] nem az én stílusom.”

Bezzecchi nem sok időt töltött közvetlenül Bagnaia mögött. A futam elején ideiglenesen megelőzte Fabio Quartararót, és feljött a hatodik helyre, de a Yamaha motorosa hamar visszavette a helyét. Aztán ő elesett, de a VR46 pilótája mellett Di Giannantonio is elment, és innentől kezdve nem volt esélye előrébb jutni, maradt a hetedik pozícióban.

Quartararo: Gyorsabb voltam Bagnaiánál, szinte számítottam az esésre

Mindent megpróbáltam – szögezte le. – A futam elején hibáztam Pecco mögött: a második vagy a harmadik körben történt, nem emlékszem, de ő túl korán fékezett, én pedig kicsit későn, és majdnem nekimentem. Aztán elvesztettem a pozíciót Quartararóval szemben. Az volt a tervem, hogy megelőzöm, és továbbmegyek, de sajnos a hiba miatt vissza kellett zárkóznom, és nem tudtam utolérni.”

Bezzecchi esetében pláne felmerülhet, hogy esetleg segíteni akarja Bagnaiát, hiszen mindketten a VR46 Akadémiáról érkeztek. A 25 éves pilóta azonban tagadja, hogy ilyen jellegű szándékai lennének. „Nehéz megmondani, meglátjuk, hogyan alakul a verseny – utalt a főversenyre. – A lehető legjobb eredményt akarom elérni. [A bajnoki harc] nem érint.”