back to top
2024. május 10. 21:47
KezdőlapMotoGPMartín édesanyja nem érti a spanyol pilótákat, fia indokolatlannak tartja az egyikük...

Martín édesanyja nem érti a spanyol pilótákat, fia indokolatlannak tartja az egyikük manőverét

Jorge Martín édesanyja kijelentette, nem érti, hogy a spanyol versenyzők az olaszokkal ellentétben miért nem segítenek egymásnak. A Pramac pilótája csak Maverick Viñalest említette meg mint akinek nem tudta értelmezni az akcióját, am Marc Márquezzel történt incidens pedig szerinte versenybaleset volt.

Jorge Martínnak nem jött össze a bravúr, így továbbra sem nyert világbajnokságot szatellitversenyző a MotoGP-ben, és még mindig Valentino Rossi az utolsó, aki ilyen körülmények között felért a királykategória csúcsára. A Pramac motorosa két nagy hibát is elkövetett, és a második végleg megpecsételte a sorsát, bár arról másképpen gondolkozik, mint a többség.

Martín kiütötte Marc Márquezt, hamar eldőlt a világbajnoki küzdelem Bagnaia javára Valenciában

Természetesen a spanyol versenyző családja is nézte a futamot, beleértve Martín édesanyját, Susana Almoguerát is. Utóbbi a Carrusel Deportivónak nyilatkozva elárulta, hogy amikor majdnem felöklelte Francesco Bagnaiát az élen, akkor mindegyikükben megállt az ütő. Ez azonban még nem bizonyult végzetesnek.

Jorge azt mondta, hogy korábban is megelőzhette volna, de nem tette, mert nem volt sok értelme – jelentette ki. – Amikor meg [akarta] előzni, láttuk, hogy majdnem összeütköztek, akkor mindannyiunkban meghűlt a vér. Visszajött Aleix [Espargaró] elé, aztán jött a balszerencse a spanyolokkal.” Álex Márquez mellett viszonylag hamar elment, Maverick Viñales viszont kétszer is sikeresen visszatámadott. Ennek kapcsán Almoguera megjegyezte, hogy szerinte a másik népes nemzet tagjai sokkal összetartóbbak.

Néha nem tudom, mi jár a spanyolok fejében – utalt arra, hogy vélekedése szerint honfitársai nem segítik eléggé egymást, illetve azt, aki éppen a világbajnokságért harcol. – Az olaszok mind megvédik a saját zászlójukat, a spanyolok pedig, úgy tűnik, azt gondolják, hogy egymást kell legyőzniük. Nem értem, ez biztosan bele van kódolva a génjeinkbe.”

Martín szintén felidézte a futamon történteket. Először kis híján nekiment Bagnaiának a 3. kör elején, amikor a célegyenesben annyira meghúzta őt a szélárnyék, hogy az teljesen váratlanul érte. Ami pedig az ezután történt eseményeket illeti, a 25 éves pilóta csak az egyik honfitársát említette meg mint akinek nem érti a viselkedését.

Martín kisírta magát a vesztes vb-döntő után, de úgy véli, van mit ünnepelni

Megpróbáltam megelőzni Peccót – kezdte. – Olyan erősen beszippantott a szélárnyék, mint még soha életemben. Azt hittem, el fogok menni mellette, [de] abból nagy bukás lett volna. Épphogy sikerült elkerülnöm, utána pedig nagyszerű tempót diktáltam. Aztán feljöttem Maverick Viñalesre. Fogalmam sincs, mit csinált: én a bajnoki címért küzdöttem, ő pedig a hatodik helyért, semmi értelme nem volt visszatámadni. Sokkal erősebb voltam, mint az előttem lévő versenyzők, de türelmesebbnek kellett volna lennem. Amikor megelőztem Mavericket, Marc [Márquezt is] meg akartam. Úgy tűnt számomra, mintha bezárta volna a kaput, semmit nem tehettem. Sajnálom, hogy megtörtént az ütközés, és hogy bukott. Utána csak a csapatom mellett akartam lenni, és velük együtt sírni, most viszont már előretekintünk. Ez egy jó tapasztalat volt, amely a jövőben segíteni fog minket. Csapatként összenőttünk, és a jövőben bajnoki címekért fogunk küzdeni.”

Ez alapján úgy tűnhet, hogy Martín az idősebbik Márquezt hibáztatja a balesetért, amiért a többség őt tartja felelősnek. Ennyire azért nem ment messzire, de szerinte ő sem okolható a történtekért.Ami Marcot illeti, semmit nem tehettem – fogalmazott. – Látta, hogy belül vagyok, aztán elengedte a féket. Nem mondom, hogy az ő hibája, de nem is az enyém. Egy versenyszituáció. Szóval remélhetőleg hamarosan beszélni fogok vele, úgy érzem, hogy muszáj, és meg tudjuk oldani ezt a problémát.”