back to top
2024. május 17. 04:30
KezdőlapMotoGPBezzecchi: A jófejség színlelése egy marhaság

Bezzecchi: A jófejség színlelése egy marhaság

Marco Bezzecchi szerint olyasmit is a szájába adtak Marc Márquezzel kapcsolatban a sajtóban, amit a legrosszabb ellenségeinek sem kívánna. A VR46 pilótája ugyanakkor kijelentette, nem híve a jófejség színlelésének, és továbbra is ki fogja mondani, amit gondol.

Marco Bezzecchinek nem tartott sokáig a szezonzáró Valenciai Nagydíj, ugyanis a 4-es kanyarban bukott, aminek következtében ráadásul apróbb sérüléseket szenvedett. A 25 éves motoros Marc Márquezzel ért össze a rajt után, és az incidens áldozata nem rejtette véka alá a véleményét: egyértelművé tette, hogy szerinte a nyolcszoros világbajnok volt az eset okozója.

Itt azonban nem állt meg, és kijelentette, az akkor még a Hondánál szereplő pilóta a legpiszkosabb motoros a mezőnyben, a sportfelügyelők viszont ezt elnézik neki, mondván, Márquezről van szó. Bezzecchi azonban úgy véli, egyes sajtótermékek olyasmit adtak a szájába, amit valójában nem is mondott, így igyekezett tisztázni a történteket.

Nem akarok erről túl sokat beszélni, mert négyszemközt mondtunk dolgokat egymásnak – nyilatkozta. – Azonban olvastam olyan cikkeket, amelyek szerint nagyon csúnya dolgokat mondtam neki, de ez nem így volt. Természetesen elmondtam neki, hogy mit gondolok, és tudják, milyen vagyok, elmondtam neki, amit helyesnek tartottam, és ő is ugyanezt tette. Ugyanakkor olvastam néhány nagyon rossz dolgot, amelyet még a legrosszabb ellenségemnek sem kívánnék. Nem ilyen ember vagyok.”

Bezzecchi kifakadt, szerinte Marc Márquez a legpiszkosabb versenyző, és ezt hagyják neki

Olyasvalaki vagyok, akinek van mersze odamenni hozzá, és elmondani, neki, amit gondolok – folytatta. – Azért tettem, mert mindenkivel ezt teszem. Elmondom, amit gondolok, és nem érdekel, hogy mások mit mondanak. Ezt a gonoszságot viszont nagyon kellemetlen volt olvasni számomra. Őszintén szólva felesleges volt [megírni], mert egyszerűen nem igaz.”

A MotoGP elmúlt éveiben kikoptak az igazán kemény rivalizálások, amikor két pilóta nemcsak a pályán, hanem azon kívül is viaskodik egymással. Ehelyett sokkal inkább baráti a légkör, és nincsenek olyan ellenségeskedések, mint egy-két évtizeddel ezelőtt. Bezzecchi azonban nem fog csak azért csendben maradni, hogy továbbra is meglegyen ez a látszat.

Én így cselekszem – szögezte le. – Szerintem a jófejség színlelése egy marhaság. Az én szempontomból nézve az a helyes, ha a valós értékükön kezeljük a dogokat. Mindannyian riválisok vagyunk. Világos, hogy mindig is lesz rivalizálás, és ezért nem lehet mindenkivel jól kijönni. Ha az ember aztán úgy tesz, mintha barátok lennének, szerintem az csak rosszabb. Ezért inkább kimondom, amit gondolok.”