back to top
2024. május 02. 13:54
KezdőlapMotoGPElégedett az új Ducatival a mindenkinél nagyobbat váltó Morbidelli

Elégedett az új Ducatival a mindenkinél nagyobbat váltó Morbidelli

Franco Morbidelli ugyan nem végzett előkelő helyen a valenciai teszten, de így is elégedetten zárta a napot. Fabio Di Giannantonio a szívélyes fogadtatást emelte ki a VR46 részéről.

Marc Márquez mellett a Ducati másik új versenyzője, Franco Morbidelli is kipróbálhatta a Desmosedici GP24-est a valenciai teszt keddi napján. Ami a száraz eredményeket illeti, az olasz versenyző a tizenhatodik helyen végzett, 953 ezredmásodperccel elmaradva az élen záró Maverick Viñales idejétől, közvetlenül elődje, Johann Zarco előtt.

Az Aprilia elsőségével búcsúzott az idei évre a MotoGP, Marc Márquez erősen kezdett a Ducatival

Mindez elsőre nem feltétlenül hangzik jól, az viszont igen, hogy csak 54 ezreddel maradt el csapattársától, a világbajnoki címért az utolsó futamig küzdő Jorge Martíntól. Azonban, ahogyan a helyezés, úgy ez sem releváns, hiszen egyikük sem futott igazán gyors kört. Sőt, Morbidelliék egyelőre nem folytak bele a beállításokba.

Jól alakult az első nap – nyilatkozta a MotoGP hivatalos honlapjának. – Simán ment, és sok kört tettünk meg. Fontos volt, hogy megismerkedjek a motorral, és a lehető legtöbb [dolgot] megértsem, hogy lássam, hogyan működik, hogyan kell kezelni és használni. Rögtön az új motorral kezdtem, és meglehetősen elégedett vagyok. Vannak dolgok, amelyekben még fejlődnöm kell, és szükségem van arra, hogy a motor engedelmeskedjen. Most semmin nem dolgoztunk, csak élveztük [a motorozást], és sok kört tettünk meg.”

Fontos megjegyezni, hogy Morbidelli számára még élesebb a váltás, mint a többieknek, hiszen ő az elmúlt öt évben sornégyes blokkal rendelkező motoron ült, mivel utoljára 2018-ban, a Marc VDS Hondánál vezetett V4-es erőforrással működő versenygépet. Persze Álex Rins az ellenkező irányú utat járta be, de ő tavalyig a szintén sornégyes Suzukival versenyzett, így alighanem könnyebb visszaszoknia.

Fabio Di Giannantoniónak nem volt ennyire nehéz dolga, hiszen ő csak csapatot váltott, de maradt a Ducati berkein belül. Ráadásul a Gresinitől a VR46-hoz igazolt, vagyis két olyan istálló között mozgott, amely az előző évi Desmosedicit használja, így a GP22-es után a GP23-ast próbálhatta ki. A hetedik helyen végző motoros méltatta a Valentino Rossi által birtokolt csapatot.

Nagyon boldog vagyok miatta – célzott a fogadtatásra. – Olyan volt, amilyenre számítottam, a csapat pedig egyszerűen fantasztikus. A legjobbat adják a versenyzőknek, és ezt most velem is megtették. Csodálatos és nagyon szívélyes volt a fogadtatás. Jó nap volt, és elég gyorsak voltunk a pályán. Nagyon jól indult a munka az új motorral, remek kezdete volt ez az új fejezetnek.”