back to top
2024. május 18. 12:08
KezdőlapMotoGPMarc Márquez átigazolására Rossi is reagált, aki Bezzecchivel harcolna a vb-címért

Marc Márquez átigazolására Rossi is reagált, aki Bezzecchivel harcolna a vb-címért

Valentino Rossi kíváncsian várja, hogy a Ducati hogyan fogja kezelni Marc Márquez érkezését, és úgy véli, egykori riválisa veszélyes lesz a márka többi pilótájára. Az olasz legenda ugyanakkor Marco Bezzecchivel szintén harcolna a világbajnoki címért.

A MotoGP következő szezonjának talán legérdekesebb kérdése, hogy mire megy Marc Márquez a Gresini színeiben a Ducatival. A nyolcszoros világbajnok tizenegy év után hagyta ott a Hondát, hogy ismét örömét lelje a motorozásban, és persze azért, hogy esetleg visszataláljon a győzelem útjára. A spanyol motoros kedden debütált új motorján, és rögtön a negyedik helyet szerezte meg a valenciai teszten.

Az Aprilia elsőségével búcsúzott az idei évre a MotoGP, Marc Márquez erősen kezdett a Ducatival

Sokan úgy vélekednek, hogy Márquez akár a világbajnoki címért is harcban lehet az idei Desmosedicivel, sőt, Cal Crutchlow, a Yamaha tesztpilótája korábban odáig ment, hogy a többieknek nem is lesz érdemes rajthoz állniuk. Valentino Rossi szintén megszólalt a témában, és bár ebbe a konkrét kérdésbe nem ment bele, ő is úgy véli, hogy egykori ellenfele jól fog teljesíteni.

Marc érkezése nagyon érdekes lesz – nyilatkozta a GPOne.com-nak még a teszt előtt a kilencszeres világbajnok, akinek csapattulajdonosként szintén fejfájást okozhat az addigra már 31. életévét betöltő versenyző. – Ahogyan az is, hogy a Ducati hogyan fogja ezt kezelni. Marc nagyon veszélyes lesz, a csapatunknak jó formában kell lennie.”

Rossi és Márquez közismerten nem ápoltak jó viszonyt egymással az emlékezetes 2015-ös sepangi események óta. Az olasz exmotoros visszavonulása óta persze nincs értelme rivalizálásról beszélni, így az ellenségeskedés is megszűnt, ám a két fél azóta sem békült ki egymással, legalábbis nyilvánosan. Nem kizárt, hogy a kettőjük közötti ellentét kicsit más formában, de jövőre új életre kel.

Ennek a jelei már most, a valenciai szezonzáró után is mutatkoztak, amikor Marco Bezzecchi „a mezőny legpiszkosabb versenyzőjének” nevezte a spanyol pilótát, miután nem sokkal a rajtot követően összeértek, és a VR46 versenyzője elesett. Rossi erre az esetre nem tért ki, abban viszont bízik, hogy pilótája úgy is harcolhat a vb-címért, hogy nem kapták meg a Ducatitól, amit szerettek volna.

Bezzecchi kifakadt, szerinte Marc Márquez a legpiszkosabb versenyző, és ezt hagyják neki

„Reménykedtünk benne, hogy a Ducati gyári motort ad nekünk – fogalmazott, utalva arra, hogy a szezon közepén valóban felmerült ez a kérdés, de szerencséjükre Bezzecchi végül a kedvezőtlen döntés ellenére sem igazolt a Pramachoz. – Valójában foggal-körömmel védtük Bezzecchit. Ugyanakkor bízunk benne, hogy nem lesz nagy különbség a GP24-es és a GP23-as között, és »Bezzel« megpróbálhatunk harcolni a bajnoki címért.”