back to top
2024. május 02. 18:49
KezdőlapMotoGPMarc Márquez mosolya rossz hír az ellenfeleknek, véli Pedrosa

Marc Márquez mosolya rossz hír az ellenfeleknek, véli Pedrosa

Dani Pedrosa Pol Espargaróval szeretné megosztani a szabadkártyás indulásokat, de még nincsenek konkrét tervek. A KTM tesztpilótája elárulta, miről beszélt Pedro Acostával, és Marc Márquezről is elmondta a véleményét.

Dani Pedrosa három versenyhétvégén vett részt szabadkártyásként az előző három idényben. A 38 éves veterán idén a Spanyol és a San Marinó-i Nagydíjon indult, és mindkétszer kifejezetten jól teljesített. Jerezben a sprintfutamon hatodik, míg a főversenyen hetedik lett, míg Misanóban mindkét viadalon negyedikként ért célba, és csak a bajnokság első három helyezettje tudta megelőzni.

Pedrosa: Egy pillanatig reméltem, hogy összejöhet a dobogó

A spanyol pilóta tehát megmutatta, hogy ilyen téren is lehet rá számítani, és felmerül a kérdés, hogy mi lesz jövőre. Annál is inkább, mert 2024-ben az új koncessziós szabályoknak köszönhetően a KTM már az első félévben három szabadkártyát használhat fel, és ha a nyári szünet utáni időszakra nem kerülnek át a B kategóriába, akkor az idény második részében is ugyanennyi áll rendelkezésükre. Pedrosa ugyan nem zárkózott el a lehetőséggel, de konkrétummal nem tudott szolgálni.

Még nincsenek terveink, és Pol Espargaró is rendelkezésre áll – utalt az állandó versenyzőből tesztpilótává váló honfitársára a MotoGP hivatalos honlapjának. – Reméljük, hogy meg tudjuk osztani ezt a feladatot, mert nehéz felkészülni, bár az elmúlt hónapokban jól éreztem magam, amikor versenyeztem, és a közönség is értékelte. Először azonban tudnunk kell, hogy mik a célok. Pusztán a versenyzés kedvéért nincs értelme versenyezni.”

A KTM-et fogja vezetni a következő idény egyetlen újonca, a nagy tehetségnek tartott Pedro Acosta, aki a GasGas színeiben debütál a királykategóriában. Pedrosa egy keveset tudott is beszélni vele a múlt heti teszten Valenciában. Az az igazság, hogy csak néhány szót váltottunk – fogalmazott. – Adtam neki pár tippet a gumikkal kapcsolatban, ami a legfontosabb dolog, amelyre a rajtnál oda kell figyelni.”

„Ostoba” hibát követett el a debütáló Acosta, aki így is nagyon boldog első MotoGP-tesztje után

A 31-szeres MotoGP-futamgyőztes egy másik honfitársáról, Marc Márquezről is szót ejtett. A nyolcszoros világbajnok a teszten debütált a Gresininél, és először vitte pályára a Ducatit. Az esemény egyik, ha nem a legemlékezetesebb jelenete az első etapját követően történt, amikor a 30 éves pilóta látványosan elmosolyodott, miután levette a sisakját. Pedrosa szerint ez nem jelent jót a többieknek.

Marc Márquez szerint a valenciai teszt volt élete legnagyobb kihívása

Mint mindenki más, én is látni akartam őt a motoron, és kíváncsi voltam a teljesítményére – fogalmazott egykori csapattársával kapcsolatban. – A mosoly, amelyet azután ejtett meg, hogy az első etapja végén leszállt a motorról, megragadta a figyelmemet. Nem hiszem, hogy ez éppenséggel jó hír lenne a riválisoknak.”