back to top
2024. május 03. 01:17
KezdőlapOffroadMartín motokrosszban csapott össze Acostával és az Espargaró testvérekkel (videó)

Martín motokrosszban csapott össze Acostával és az Espargaró testvérekkel (videó)

Idén is megrendezték a TT Christmas nevű híres jótékonysági motokrosszeseményt, amelyen az előző évekhez hasonlóan számtalan közismert pilóta, többek között Jorge Martín is rajthoz állt.

A híres TT Christmas nevű eseményt idén is megtartották a Barcelona mellett fekvő Rocco’s Ranch – ahol korábban Álex Rins is edzett – motokrosszpályán. Ahogyan korábban, úgy most is jól ismert versenyzők egész sora gyűlt össze erre a holtszezoni unalmat elűző erőpróbára, amelyen kétfős csapataik szerint rangsorolták a résztvevőket.

Ő maga nem vállalta, de csapattársát rávette a motokrosszozásra a búcsúzó Marc Márquez (videó)

Rajthoz állt többek között Jorge Martín, Pedro Acosta, illetve Aleix és Pol Espargaró, akik viszont nem egy duót alkottak. Az idősebb testvér párjaként Fermín Aldeguer is részt vett a küzdelemben, ahogyan a friss Moto3-as bajnok Jaume Masià vagy a tizenhét kültéri triál-világbajnoki címet szerző Antoni Bou is. Az indulók teljes névsorát ide kattintva tekinthetik meg.

Hosszasan lehetne sorolni még az ismert neveket (például Axel Bassani, Remy Gardner, és Marcos Ramírez is tiszteletét tette), de mi közülük a Team Sugardaddies név alatt induló Carlos Checa-Randy Mamola duót szeretnénk kiemelni. Szerintünk jól megmutatja ennek az eseménynek a súlyát, hogy két ilyen híres veterán is eljött megmutatni a képességeit.

A TT Christmas idén december 22-én, pénteken kezdődött. Ekkor a harminckét nevezést leadó csapatból két futam segítségével huszonkettőt kirostáltak. A program legfontosabb részére egy nappal később került sor, hiszen szombaton csatlakoztak be a gyorsaságimotoros-világbajnokság pilótái, majd a velük kiegészült mezőny több versenyt is teljesített. Martín csapattársával, Ricard Cardús korábbi világbajnoki résztvevővel a harmadik helyet szerezte meg az összetettben.

Az esemény során megrendezett futamokon a világbajnokságon résztvevő pilóták a helyi „amatőrökkel” együtt, kevert mezőnyben indultak. A viadalok érdekességét növelte a „rajtprocedúra”, hiszen a versenyzők egy jelre futva közelítették meg motorjaikat, és csak ezután vágtak neki a küzdelemnek.

Az eseményre egy három euróba kerülő jegy megváltásával juthattak be a nézők. Az összegyűjtött pénzt ezúttal is, ahogy eddig minden alkalommal, jótékony célra ajánlották fel. Idén a Proactiva Open Arms nevű civil szervezetnek juttattak el 9000 eurót, amellyel a Földközi-tengeren menekülők életeinek megmentését segítették.

Ahogy ezt már említettük, az eseményt nem idén rendezték meg először, az első TT Chritmasre több mint öt éve került sor. A tavalyiról a MotoGP által készített videót ezen a linken keresztül találhatják meg, az akkor összegyűjtött pénzt, több mint 8000 eurót a kardiovaszkuláris betegek gyógyítására ajánlották fel.