back to top
2024. május 10. 12:16
KezdőlapMotoGPMarc Márquez csapattársa lehet Acosta? – az újonc elmondta, mi kell ehhez

Marc Márquez csapattársa lehet Acosta? – az újonc elmondta, mi kell ehhez

Pedro Acosta leszögezte, nem azért jön a MotoGP-be, hogy barátokat szerezzen. A kétszeres világbajnok felvetette, hogy egy napon akár Marc Márquez csapattársa is lehet, de tisztában van vele, hogy ehhez sokat kell fejlődnie.

Jövőre eljön a sokak által várt pillanat, és Pedro Acosta bemutatkozik a MotoGP-ben. A spanyol pilótát generációja legnagyobb tehetségeként tartják számon, és a kisebb kategóriákban igazolta is ezt. 2021-ben azonnal megnyerte a Moto3-as világbajnokságot, míg idén a Moto2-ben is felért a csúcsra, két futammal a vége előtt bebiztosítva a végső győzelmet.

A 19 esztendős versenyző korábban arról beszélt, hogy a MotoGP-ben manapság túl nagy a barátkozás a mezőny tagjai között, miközben a nézők olyan jellegű párharcokat szeretnének látni, mint amilyeneket például Valentino Rossi és Marc Márquez vívtak. Acosta mindenkit biztosított, hogy ő nem fog haverkodni. „Szeretnék agresszív lenni a pályán és azon kívül is – nyilatkozta a Telediario nevű spanyol televíziónak. – A »Mazarróni cápa« nem ejt foglyokat, és nem azért jön, hogy barátokat szerezzen.”

Visszasírják a nézők Rossi és Marc Márquez csatáit?

Acosta tehetségét sokan Márquezéhez hasonlítják. Az ifjabbik spanyol motoros már teljesítette első tesztjét a királykategóriában, és Valenciában a tizennyolcadik helyet szerezte meg, 1,223 másodperccel lemaradva az élen végző Maverick Viñalestől. Sokak szerint e nyolcszoros világbajnoké óta nem láthattunk ennyire jó bemutatkozást egy újonctól. A GasGas jövő évi versenyzője arról beszélt, hogy egyszer akár csapattársak is lehetnének, de tisztában van vele, hogy ehhez neki nagy utat kell még bejárnia.

„Mindannyian tudjuk, kicsoda Marc Márquez, és mennyire tehetséges, bolondság lenne nem így gondolni – fogalmazott. – Először meg kell próbálnom versenyképesnek lenni, hogy Marc csapattársa lehessek. Hosszú út áll még előttem. A Moto2-ben nem volt jó, hogy már az elején nyomást helyeztem magamra. Sok lépést kell tennünk ahhoz, hogy versenyképesek legyünk. Ha sikerül [az élmezőnyben] lennünk, akkor meglátjuk, hogy harcba tudunk-e szállni, [de] meg kell tanulnunk, hogyan kezeljük a gumikat, a fékeket, sőt, a motorblokkot is. Lazára kell vennünk, hogy minél gyorsabban tanuljunk.”

Acosta arról is szót ejtett, hogy milyen versenyeket vár a 2024-es szezonban. A kétszeres világbajnok úgy véli, a mezőny tagjai meglehetősen közel lesznek egymáshoz. „Úgy képzelem, hogy szoros lesz, és azt látjuk, hogy az elsőtől az utolsó futamig fél másodperc lesz [a különbség az első kettő között] – jelentette ki. –Szerintem ez egy rendkívül kompetitív bajnokság lesz.”