2024. április 27. 09:24
KezdőlapMotoGPVisszasírják a nézők Rossi és Marc Márquez csatáit?

Visszasírják a nézők Rossi és Marc Márquez csatáit?

A kétszeres világbajnok Pedro Acosta szerint a nézők a régi, nagy rivalizálásokhoz hasonló viadalokat szeretnének ma is látni. A fiatal pilóta arról is beszélt, hogy milyen nehéz volt elhagyni eddigi csapatát, amellyel a Moto3-ban és a Moto2-ben versenyzett.

Pedro Acosta a MotoGP podcastjának vendége volt. Az adás során több témát is érintett a spanyol tehetség, elmondta például, hogy szerinte a nézők szemében a mai MotoGP-pilóták túl jó kapcsolatot ápolnak egymással. Acosta véleménye szerint a szurkolók az összeborulás helyett inkább a legendás rivalizálások ütközeteit szeretnék újra átélni.

A riválisok újabban barátok a MotoGP-ben? Egyvalaki számára biztosan nem

„Mostanában azt lehet látni, hogy mindenki nagyon barátságos a többiek felé és jó kapcsolatot ápol az összes versenyzővel. Viszont szerintem igazából az emberek ehelyett olyan csatákat akarnak látni, amilyenek [Dani] Pedrosa és [Jorge] Lorenzo, Marc [Márquez] és [Valentino] Rossi, Lorenzo és Márquez, Rossi és [Max] Biaggi, illetve Rossi és Sete [Gibernau] között voltak, ezt akarják a nézők! Úgy, mint ahogy Verstappen is agresszív a Forma—1-ben, ezt szeretik az emberek!” – mondta a mazarróni cápa becenevet viselő pilóta.

Acosta 2021-ben érkezett meg a gyorsaságimotoros-világbajnokságba, így jövőre a negyedik évét kezdi majd a vb mezőnyének tagjaként. A következő szezon sok szempontból új lesz a MotoGP-be fellépő versenyzőnek, de ezek közül is ki lehet emelni azt, hogy elhagyja a Red Bull KTM Ajo istállóját, hiszen ennek az alakulatnak nincs érdekeltsége a királykategóriában.

A finn istálló kiváló munkát végzett a spanyol pilótával, akivel már az első évében világbajnoki címet szereztek, majd a harmadik közös idényben újra felértek a csúcsra. Ezeket az eredményeket nem előzmények nélkül érte el a csapat, amit semmi sem mutat jobban, mint az, hogy korábban versenyzett náluk többek között Marc Márquez, Johann Zarco, Jack Miller, Brad Binder, Miguel Oliveira, Raúl Fernández, Jorge Martín, Remy Gardner és Augusto Fernández is. Ezek után nem meglepő, hogy a tőlük való elválás saját elmondása szerint nagyon nehéz volt Acosta számára.

„Ostoba” hibát követett el a debütáló Acosta, aki így is nagyon boldog első MotoGP-tesztje után

„Egy igazi álmom vált valóra azzal, hogy KTM-pilótaként kezdhettem meg a pályafutásomat a világbajnokságon. Csodálatos volt a Red Bull KTM Ajo csapat tagjának lenni, és hát végül is én velük fejlődtem a legtöbbet. Pont ezért nagyon örülnék annak, ha lenne egy ötödik motorja is a gyártónak a MotoGP-ben, hogy felvihessem magammal az egész csapatot a királykategóriába. Azonban néha az élet nem ilyen egyszerű, és én ezt értem. Ez lett volna az ideális forgatókönyv, amelyet el tudtam képzelni, de hát ez van” – tette hozzá a kétszeres világbajnok.