2024. április 27. 12:49
KezdőlapMotoGPBiaggi szerint egyedül Rossi nem hívta fel súlyos balesete után

Biaggi szerint egyedül Rossi nem hívta fel súlyos balesete után

Valentino Rossi és Max Biaggi harcias rivalizálást folytattak aktív pályafutásuk idején, ám mára lenyugodtak a kedélyek. A két olasz pilóta kapcsolata az egymással való verekedéstől eljutott oda, hogy napjainkban nyugodtan üdvözlik egymást, ha találkoznak. Rossi viszont átlépett egy határt Biaggi szemében, amikor barátjának nevezte, hiszen állítása szerint a kilencszeres világbajnok nem kereste őt, amikor 2017-ben kórházba került egy bukása után.

Max Biaggi és Valentino Rossi emlékezetes módon vívták meg saját küzdelmeiket, 1997-ben Barcelonában például (állítólag) ököllel estek egymásnak. A két pilóta mára rendezte a köztük lévő viszonyt, azonban ez nem jelenti azt, hogy közel is kerültek volna egymáshoz, legalábbis egyikük szerint. Rossi nemrégiben azt mondta egy interjúban, hogy mostanra „barátok” lettek Biaggival, ezzel viszont a hatszoros világbajnok nem értett egyet, az ő véleménye az, hogy ehelyett csak felszínes kapcsolat van köztük.

Még az ünnep szelleme sem érinti meg Max Biaggit, ha Rossiról van szó

„Normális [a viszonyunk], szoktunk köszönni egymásnak. Ő azonban azt mondta, hogy »a barátaim: [Casey] Stoner, [Jorge] Lorenzo, Biaggi«, ehhez képest szerintem ebben az esetben nem beszélhetünk barátságról” – mondta a római pilóta a Corriere nevű lapnak.

„Soha semmi sem történt annak érdekében, hogy elmélyüljön [a kapcsolatunk]. Emlékszem, egyszer volt egy súlyos balesetem, és emiatt hosszú időre korházi ellátásra szorultam. Mindenki felhívott vagy küldött egy üzenetet, de tőle semmi sem jött, de én ezt nem bánom” – tette hozzá az 52 éves versenyző.

Biaggi 2017-ben szenvedett súlyos balesetet a Róma mellett fekvő Latina International Circuit „Sagittarius” nevet viselő pályán, miközben három Moto3-as pilótával edzett. A kétszeres Superbike-bajnokot mentőhelikopterrel szállították az olasz fővárosban fekvő San Camillo kórházba. Egy CT-vizsgálattal megállapították, hogy az erős hasi trauma és több törött borda ellenére szerencsére komolyabb baja nem esett, ennek ellenére a felgyógyulás folyamata hosszadalmas volt. Az eset megrázta Olaszországot, mivel alig egy hónappal ezelőtt gázolták halálra kerékpározás közben a 2006-os MotoGP-bajnok Nicky Haydent a misanói pálya mellett.

5 éve hunyt el Nicky Hayden

Biaggi mindezek ellenére egy pár hónapja adott nyilatkozata szerint nem zárkózna el attól, hogy közösen töltsön időt a Doktorral. „A kor arra késztet, hogy rózsásabban lásd a valóságot. Még nem volt szerencsém újra látni Rossit, de biztos vagyok benne, hogy ez meg fog történni. Talán öregkorunkban azon kapjuk magunkat, hogy együtt borozgatunk. Minél több idő telik el, annál nagyobb a vágy, hogy újra találkozzunk és beszélgessünk.”